Krimi

43-årig fængslet efter fund af 280 kilo hash

Tidligere rocker var i besiddelse af hash til en gadeværdi på 14 millioner kroner, vurderer politiet.

Under en ransagning fandt politiet torsdag omkring 280 kilo hash og en skarpladt AK-47 automatriffel på en adresse i Kastrup på Amager.

En 43-årig mand er blevet sigtet for besiddelse af de hundredvis kilo hash med henblik på at sælge det videre. Han er også sigtet for våbenbesiddelse under særligt skærpende omstændigheder.

Det oplyser politiinspektør Flemming Madsen fredag.

Tidligere rocker

Manden er fredag blevet fremstillet i grundlovsforhør i Københavns Byret, hvor han erkendte besiddelse af hash og AK-47 riflen, men afviste, at der var et magasin i våbnet.

Imidlertid fandt en dommer grundlag for at varetægtsfængsle ham i 25 dage.

Manden, der blev anholdt torsdag eftermiddag, er tidligere medlem af en rockerklub.

Hvilken rockerklub, der er tale om, vil politiinspektøren ikke oplyse. Men han fortæller, at politiet er i gang med at undersøge, om manden stadig har relationer til rockermiljøet.

14 millioner værd

Det er efterforskningsenheden Særlig Efterforskning Øst, der har efterforsket sagen. Enheden havde fået oplysninger om, at manden handlede med store mængder narkotika.

Politiet vurderer, at de mange kilo hash har en gadeværdi på mindst 14 millioner kroner.

Ud over narkoen og automatriflen blev der fundet "andet materiale af betydning for sagen". Hvilken slags materiale det er, vil politiinspektøren dog ikke uddybe.