Krimi

27-årig idømt forvaringsdom for drab på politibetjent

Dommen er et skred i retspraksis, mener den dømtes forsvarer.

Den 27-årig Mikkel Starsø Renard er fredag idømt forvaring ved Retten i Glostrup for drabet på politibetjenten Jesper Jul.

Han skød i december sidste år den 43-årige hundefører i hovedet ved politigården i Albertslund.

Retten lagde med retsformandens ord vægt på, at Mikkel Starsø Renard begik en "kynisk likvidering af en tilfældig person" udelukkende, fordi han var politibetjent.

I en mentalundersøgelse, som anklager Dorthe Vejsig læste op i retten, er den dømte blevet vurderet til at være "kronisk til fare for andres liv og legeme".

Det er begrundelsen for forvaringsdommen, lyder det i retten. 

Mikkel Starsøe Renard (th) idømt forvaring.

Skuffet forsvarer

Den tidsubegrænsede straf var på trods af, at anklageren havde anbefalet en tidsbestemt straf på 16 år.

- Vi ved jo alle sammen, at normalstraffen for drab er 12 år. Her løfter man sig væsentligt over normalstraffen, netop fordi det er en politimand med det udsatte job, der ligger i det. Og med den fuldstændig kyniske rædselsfulde likvidering har vi følt, at det er en passende sanktion at påstå 16 års fængsel, siger anklager Dorthe Vejsig til TV 2 efter dommen.

Den dømtes forsvarer Ulrik Sjølin havde anbefalet 14 års fængsel. Han er skuffet over strafudmålingen, som han kalder et skred i praksis.

- En afsoning drejer sig om resocialisering, og en klient som min kunne sagtens være rettet op på en kortere dom. Forvaring skal man bruge til de få sager. Og som jeg var inde på i min procedure, er det i dag sådan, at man forvarer lidt til højre og venstre. Det er det, vi prøver at gøre op med, siger Ulrik Sjølin til TV 2.

Den dømte ankede sagen til Østre Landsret.