Krimi

S og DF kræver overvågning og højere hegn ved motorvejsbroer efter nyt stenkast

De to partier tror, at det vil øge trygheden, men det er ikke alle, der deler den opfattelse.

Efter den seneste episode med stenkast fra en motorvejsbro natten til lørdag på Fyn kræver Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti nu videoovervågning og højere hegn ved de mest udsatte motorvejsbroer i landet.

Kravet kommer i forbindelse med et møde i politiforligskredsen tirsdag eftermiddag.

- Det, vi kan gøre nu og her, er videoovervågning. Det handler jo ikke om, at vi skal plastre alle motorvejsbroer til med kameraer, men der er nogle broer, der er særligt udsatte. Nu har vi set Fyn igen og igen blive ramt, siger Socialdemokratiets retsordfører, Trine Bramsen, til TV 2.

De steder, hvor hegnet ved motorvejsbroer alligevel står til at skulle udskiftes, bør det også forhøjes, fortsætter hun:

- Det vil gøre det sværere at sigte og sværere at klatre på en stige med en 40 kilo tung sten, siger Trine Bramsen.

DF: Justitsministerens ansvar

Stenkastet natten til lørdag fandt sted på Fynske Motorvej fra en motorvejsbro nær Blommenslyst. Ingen personer kom til skade, men en personbil undgik kun med nød og næppe den næsten 40 kilo tunge granitklods, mens en lastbil fik mindre skader.

Episoden kommer efter en lang periode med adskillige anmeldelser om stenkast fra broer rundt om i landet.

Sidste år mistede den 33-årige Nelli Gosmann fra Tyskland livet, mens hendes mand, Andreas, blev alvorligt kvæstet og vil være mærket for livet.

Dansk Folkepartis retsordfører, Peter Kofod Poulsen, mener ligesom Socialdemokratiet, at videoovervågning og højere hegn er nødvendigt for at komme problemet til livs.

Han opfordrer derfor justitsminister Søren Pape Poulsen (K) til at handle.

- Vi skal have styr på det her, og det er justitsministerens ansvar, at folk kan føle sig trygge i det her land. Han er trods alt tryghedsminister, som jeg tror, han kaldte sig selv, da han startede, siger Peter Kofod Poulsen til TV 2.

Ordførere tvivler på effekt

Justitsministeren vil tirsdag eftermiddag ikke forholde sig til udmeldingen fra Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti over for TV 2.

Men da TV 2/Fyn mandag ringede rundt til forskellige transport- og retsordførere i Folketinget, var der ikke umiddelbart meget opbakning til videoovervågning og højere hegn.

- Vi kan aldrig gardere os imod afstumpede idioter. Trådhegn ved en eller flere broer vil blot medføre falsk tryghed. Stenkasterne kan blot flytte til den næste vejbro. Eller en jernbanebro, siger Venstres transportordfører, Kristian Pihl Lorentzen, til TV 2/Fyn.

SF’s transportordfrer, Kasten Hønge, tror ikke videoovervågning er vejen frem.

- Det vil være en uoverkommelig opgave at sikre alle broer, siger han til TV 2/Fyn.

Siden stenkastet natten til lørdag har Fyns Politi fået mange henvendelser. Der dog ikke foretaget nogle anholdelser i sagen.