Krimi

Kendt blogger undskylder overfor politet

Mary Consolata Namagambe belager sin indblanden i politiets arbejde. Ólafur Steinar Gestsson / Scanpix Denmark

Mary Consolata Namagambe tog sin venindes lillebror i forsvar. Nu er han fængslet for voldtægtsforsøg.

Den danske blogger og debattør Mary Consolata Namagambe lægger sig nu fladt ned og undskylder over for Københavns Politi.

Det sker efter, at bloggeren tirsdag anklagede Københavns Politi for at dele et billede af en tilfældig afrikansk mand i jagten på en gerningsmand til et voldtægtsforsøg 1. september på Ny Ellebjerg Station.

BT valgte at bringe politiets billede i en artikel, og det fik Mary Consolata Namagambe til tasterne på Facebook:

- Det her er vanvittigt. Jeg kommer hjem til min veninde, hun er ude af den, fordi hendes lillebror på 26 år eller en tilfældig afrikansk mand er blevet offentliggjort på BT’s og politiets hjemmeside som en voldtægtsmand. Hvad fuck sker der for politiet? Hvordan kan I tillade at en uskyldig mand bliver hængt ud?, skrev hun.

Opslaget, der siden er blevet slettet, fik stor opmærksomhed og blev delt mere end 1000 gange på tre timer. Både politiet og BT blev på de sociale medier kritiseret for at offentliggøre billedet.

Lillebror er nu fængslet

I dag fredag blev en yngre mand så fremstillet i grundlovsforhør og sigtet for voldtægtsforsøget på Ny Ellebjerg Station.

Den fængslede er ifølge Ekstra Bladets oplysninger identisk med Mary Consolata Namagambes venindes lillebror. Manden er varetægtsfængslet i foreløbigt fire uger.

Den seneste udvikling i sagen har derfor fået Mary Consolata Namagambe til at undskylde sin indblanden i politiets arbejde. Hun skriver på Facebook:

- Jeg er ked over at jeg har forfaldet til at blande mig i politiets efterforskning og jeg undskylder både overfor politiet, som overfor BT.

- Først og fremmest skal det siges, hvor ked af det jeg er. Det viser sig, at det er vedkommende selv som er blevet varetægtsfængslet med mistanke for forsøg på voldtægt. Det har jeg fået at vide og fået bekræftet endelig i dag og jeg vil offentligt undskylde for min gennemgående naivitet, som er under al kritik. Jeg er selv chokeret, men jeg skammer mig inderligt og har brændt mine fingre.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Mary Consolata Namagambe.

Først og fremmest skal det siges, hvor kede af det jeg er. Det viser sig, at det er vedkommende selv som er blevet...

Posted by Mary Consolata Namagambe on Thursday, September 7, 2017

Mary Consolata Namagambe blev bl.a. kendt, da hun i sommer kritiserede p3-programmet 'LOL DK' for at bringe racistiscke vitser.  Kritikken fik efterfølgende DR til at beklage indslagene.