Krimi

Bagmandspoliti anklager ansat i Skat for millionsvindel

68-årig mand benægter anklager om bedrageri for 37,4 millioner kroner og om bestikkelse.

En tidligere ansat i Skat anklages for bedrageri og for bestikkelse i en sag om svindel med udbytteskat, oplyser Bagmandspolitiet fredag.

Den 68-årige mand er varetægtsfængslet og har været det siden slutningen af maj, da han blev anholdt i hjemmet i Helsingborg i Sverige.

Tiltalen drejer sig om bedrageri for 37,4 millioner kroner, fordi han sørgede for, at en bekendt uberettiget fik udbetalt refusion for udbytteskat, lyder påstanden.

- Vi mener samlet set, at der er grundlag for at føre en sag ved domstolene for blandt andet bedrageri og embedsmisbrug og modtagelse af bestikkelse, siger Morten Niels Jakobsen, chef for Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet (SØIK), populært kaldt Bagmandspolitiet, til TV 2. 

Skete i 2007

Forholdet skete i 2007, da pengene forlod statskassen og via en bank i Litauen endte på en caribisk østat, hvorefter beløbet til sidst havnede hos den bekendte i den amerikanske delstat Georgia.

Samtidig fik den 68-årige godt to millioner kroner af kammeraten, hævdes det, og dette skal udgøre bestikkelse.

- Han nægter sig skyldig, siger den nu tiltaltes forsvarer, advokat Lars Henriksen.

Det er en meget, meget, meget vanskelig opgave at få alle de her penge tilbage til den danske stat.

Morten Niels Jakobsen, chef for Bagmandspolitiet

- Vi har bedt om noget yderligere efterforskning, og derefter er vi klar, siger han.

Sagen skal afgøres af Retten i Glostrup.

Tiltalen falder som en del af den kæmpestore sag om svindel med udbytteskat, der har kostet de danske skatteydere mindst12,4 milliarder kroner. Udenlandske firmaer og fiktive pensionsfonde har udnyttet den manglende kontrol hos Skat til med falske dokumenter at få milliarderne udbetalt for udbytteskat, som de aldrig har fået betalt. 

- Vi har jo beslaglagt 2,7 milliarder, så vi er lige så stille på vej, men det er en meget, meget, meget vanskelig opgave at få alle de her penge tilbage til den danske stat, siger Morten Niels Jakobsen til TV 2.