Krimi

Opslag på Facebook skabte tvivl om politiets efterlysning

Det er denne mand, som Københavns Politi efterlyste for voldtægtsforsøg. Foto sløret efter anholdelse af mistænkte. TV 2

En efterlysning af en afrikansk udseende mand, der er mistænkt for at begå voldtægt, har fået stor opmærksomhed på de sociale medier.

Københavns Politi har siden den 1. september efterlyst en mand, der forsøgte at voldtage en 27-årig kvinde klokken 6 om morgenen tæt ved Ny Ellebjerg Station.

Gerningsmanden ankom kort før overfaldet med S-tog, linje E fra Hovedbanegården, og han flygtede efterfølgende fra stedet i retningen tilbage mod S-tog stationen.

I går tirsdag den 5. september offentliggjorde Københavns Politi på Twitter et nyt foto af den formodede gerningsmand fra S-toget.

Voldsom reaktion på Facebook

Disse billeder valgte BT at bringe i en artikel, der siden har fået blogger og debattør Mary Consolata Namagambe til at reagere voldsomt.

I et Facebook-opslag anklager hun BT og Københavns Politi på vegne af sin veninde for at bringe et tilfældigt billede af en afrikansk mand, der angiveligt skulle være bror til veninden.

- Det her er vanvittigt. Jeg kommer hjem til min veninde, hun er ude af den, fordi hendes lillebror på 26 år eller en tilfældig afrikansk mand er blevet offentliggjort på BT’s og politiets hjemmeside som en voldtægtsmand. Hvad fuck sker der for politiet? Hvordan kan I tillade at en uskyldig mand bliver hængt ud?, spørger Mary Consolata Namagambe på Facebook.

Opslaget fik stor opmærksomhed og blev delt mere end 1000 gange på tre timer. Mange udtrykte deres stærke utilfredshed med BT i særdeleshed.

Politiet sikre i deres sag

TV 2 har kontaktet Københavns Politi for at spørge ind til billedet af den efterlyste mand.

Henrik Møller Jakobsen, pressetalsmand hos Københavns Politi, fastholder over for TV 2, at den efterlyste mand på billedet er den rigtige person:

- Vi vil ikke gå ud med et billede af den formodede gerningsmand, uden at vi er sikre i vores sag. Det er denne mand, som vi leder efter, slår Henrik Møller Jakobsen fast.

Københavns Politi undersøger lige nu sagen til bunds på baggrund af, at flere medier har henvendt sig og spurgt ind til billedet.

Veninde: - Det ligner ham meget

TV 2 har talt med veninden og spurgt ind til hendes oplevelse af sagen med hendes lillebror.

Hun siger til TV 2, at politiets offentliggjorte billeder af hendes lillebror 'ligner ham meget'. Men hun erkender, at hun ikke er sikker i sin sag.

TV 2 har efterfølgende talt med Mary Consolata Namagambe, der siger, at hun blot har gengivet sin venindes historie. Hun pointerer, at hun ikke selv har haft oplevelserne inde på egen krop, men stoler på, hvad hendes veninde har fortalt hende.

Mary Consolata Namagambe valgte at slette Facebook-opslaget onsdag eftermiddag omkring klokken 14.30. 

Hun afviste at kommentere sagen yderligere.

Veninden har ligeledes slettet sit opslag på Facebook.

Mistænkt anholdt

Københavns Politi oplyser onsdag lidt efter klokken 16.30 på Twitter, at den mistænkte er anholdt.

Politiet vil ikke oplyse yderligere i sagen, før den mistænkte eventuelt fremtstilles i grundlovsforhør torsdag.