Efterlyst

Politiet om motorvejs-drab: - Nogen ved, hvem der har gjort det udover gerningsmændene selv

Politiet har fået en lang række henvendelser i sagen om betonklodsdrabet på motorvejen, men de mangler stadig den afgørende.

Mandag den 21. august var det præcis et år siden, at ukendte gerningsmænd kastede en 30 kilo tung betonblok ud fra en motorvejsbro vest for Odense.

Et kast, som kostede en tysk kvinde livet, da blokken ramte den bil, hun, hendes mand og deres dengang femårige søn, sad i.

På årsdagen blev der igen sat fokus på sagen i blandt andet 'Station 2: Efterlyst', og det har den forgangne uge affødt over 40 nye henvendelser til Fyns politi.

- Der er kommet mange interessante tip, særligt henvendelser der går på oplysninger om Volvoen, men vi har ikke fået det der tip, hvor vi kan sige, det var lige det vi ventede på, fortæller Ann Kate Pedersen, Politikommissær ved Fyns Politi.

Politiet har tidligere fået et afgørende tip om en gammel Volvo, der er blevet set omkring motorvejsbroen, få minutter før betonflisen blev kastet.  

Nogen ved noget mere

De mange nye henvendelser ændrer dog ikke på, at Fyns Politi stadig søger offentlighedens hjælp - det har nemlig en klar formodning om, at der sidder nogen med en viden, der kan opklare sagen. 

- I sådan en type sager her, der har vi jo en formodning om, at nogen ved, hvem der har gjort det udover gerningsmændene selv, siger Ann Kate Pedersen.

De personer vil politiet meget gerne høre fra.

- Man kunne også forestille sig, at det hele er løbet fra gerningsmændene, og de ikke kendte konsekvenserne af det, de gjorde. Derfor vil vi gerne appellere til dem, der måtte sidde med dårlig samvittighed eller noget vigtig viden, at de kontakter os. Der er ikke noget, der er for småt, det kan være lige den oplysning, vi står og mangler, fastslår hun.

To personer set i en Volvo

Et af politiets centrale spor i efterforskningen er som nævnt en gammel Volvo.

- Oplysningerne går på, at der sidder to personer i bilen. Det kunne meget vel være de personer, der har gjort det, og hvis det ikke er dem, vil vi meget gerne høre fra dem alligevel, siger Vicepolitiinspektør ved Fyns Politi, Per Lydiksen Laursen.

Der er tale om en Volvo 244 eller 245 årgang 1978-80. Ifølge politiet skulle den være let genkendelig, og der er kun fire registreret på Fyn.

Politiet har indtil videre talt med omkring 400 personer i jagten på spor, der kan lede dem til gerningsmanden.

I forbindelse med efterforskningen har Fyns Politi og flere andre bidragsydere udlovet en dusør på 250.000 kroner til den eller de borgere, som kan give afgørende tip, der kan føre til opklaring af sagen.