Krimi

To betjente tiltalt for at modtage bestikkelse fra Karsten Ree: Nu begynder retssagen

Begge betjente nægter sig skyldige i en sag, hvor de er tiltalt for at modtage gaver fra finansmanden Karsten Ree.

En gratis safaritur og et ophold på et femstjernet hotel har sendt to betjente fra Nordsjællands Politi på anklagebænken. 

Mandag begynder sagen ved Retten i Helsingør, hvor de begge er tiltalt for ifølge anklagemyndigheden at modtage bestikkelse fra finansmanden Karsten Ree for mere end 26.000 kroner.

Mistænkte Ree for menneskehandel

Betjentene på henholdsvis 63 og 56 år lærte Karsten Ree at kende, da de efterforskede en sag i efteråret 2014, hvor finansmanden var mistænkt for menneskehandel.

Her havde Karsten Ree hentet en kenyansk kvinde til Danmark, som skulle lave mad og gøre rent for ham. Sigtelsen mod ham blev frafaldet, da der ikke var begrundet mistanke for, at han havde begået noget ulovligt.

Efterfølgende har de to politibetjente dog været på luksuriøse ophold på hoteller, som er ejet af netop Karsten Ree. Gratis ophold, som både har ført til suspendering og givet betjentene en retssag på halsen.

Brud på Rigspolitiets retningslinjer

Ifølge anklageskriftet er der tale om to gratis ophold. I november 2015 var betjentene på en tredages safaritur i Kenya til en værdi af 22.500 kroner.

Herefter gik turen videre til Zanzibar, hvor de boede på et luksushotel med direkte adgang til pool og Det Indiske Ocean. Dette ophold havde en værdi af 4161 kroner.

Begge betjente er tiltalt efter straffelovens bestemmelse om bestikkelse, § 144, og ifølge anklagemyndigheden ”tilsidesatte de groft de tjenestepligter om modtagelser af gaver, som det fremgår af Rigspolitiets retningslinjer for modtagelse af gaver i dansk politi".

Nægter sig skyldige

Selv nægter de to betjente sig skyldige. Til Berlingske Business fortæller de, at de ”bare er venner” med Karsten Ree, og at opholdene ikke har noget med bestikkelse at gøre.

Også Karsten Ree er uforstående over for sagen. Til TV 2 har han tidligere udtalt, at det er en sag i ”flueknepperafdelingen”, og at turene ikke har kostet finansmanden ”noget særligt”.

- Det er en skam over for de betjente, der nu har fået denne her sag på sig. Der er jo ikke noget at komme efter, og sagen er helt ude af proportioner. Man kan jo ikke forlange, at politifolk ikke må være venner med hvem, de vil, lød det fra Karsten Ree tilbage i april måned.

Karsten Ree ikke tiltalt

Modsat betjentene bliver Kasten Ree ikke tiltalt i sagen, da det ikke er ulovligt at give en gave til en offentligt ansat.

- Gaven er en taknemmelighedsgave – og så længe han ikke har stillet gaven i udsigt, er det ikke ulovligt, oplyser Gyrithe Ulrich, der er vicestatsadvokat hos Statsadvokaten i København, til TV 2.

TV 2 har været i kontakt med Nordsjællands Politi, hvor de to betjente er ansat. Her vil man ikke udtale sig om sagen.