Krimi

Karsten Ree: Udgifter i bestikkelsessag holder slet ikke

Anklagemyndigheden har fået fat i de helt forkerte priser, når de påstår, at Karsten Ree har betalt 26.000 kroner for to betjentes hotelophold.

Der er priserne gennem rejsebureauer, og så er der priser blandt venner.

Når anklagemyndigheden påstår, at Karsten Ree har givet to betjente gaver i form af luksuriøse hotelophold til mere end 26.000 kroner, er det derfor en helt forkert udregning, lyder det fra finansmanden selv.

- Sandheden er, at der er mange priser på sådan et ophold. Hvis du køber det gennem et rejsebureau, er det ikke så mange af de penge, vi får som ejer af hotellet. Når vi selv sælger, så er det en helt anden pris, siger han og understeger, at anklagemyndigheden har fået fat i en listepris, og at han i realiteten blot har betalt for mad til de to betjente i to til tre dage.

Flybilletterne havde de selv bestilt og betalt længe før, lyder det fra finansmanden.

Efterforskede Ree for menneskehandel

De to betjente er tiltalt for at modtage bestikkelse fra Karsten Ree. Betjentene på henholdsvis 63 og 56 år lærte Karsten Ree at kende, da de efterforskede en sag i efteråret 2014, hvor finansmanden var mistænkt for menneskehandel.

Her havde Karsten Ree hentet en kenyansk kvinde til Danmark, som skulle lave mad og gøre rent for ham. Sigtelsen mod ham blev frafaldet, da der ikke var begrundet mistanke for, at han havde begået noget ulovligt.

Året efter - i november 2015 - var de to betjente dog på luksuriøse ophold på hoteller, som er ejet af netop Karsten Ree, og anklagemyndigheden mener derfor, at der kan være tale om en form for bestikkelse.

Selv nægter de sig skyldige, da de mener, at rejsen fandt sted i det private og intet har med deres arbejde hos Nordsjællands Politi at gøre.

Ree: En tung sag

Det er Karsten Ree enig i, siger han til TV 2 foran retsbygningen i Helsingør, hvor sagen mod betjentene begyndte mandag:

- I det hele taget synes jeg, at det er uforståeligt. Det, sagen går ud på, er jo, om man må lære politiet at kende, eller om de skal holde sig til et samfundslag, der er lidt lavere end mit. Sigtelsen mod mig frafaldt, fordi der ikke var noget at komme efter, så jeg synes, det er lidt tungt.

Hvor meget, Karsten Ree egentlig har betalt for betjentene på deres Afrika-tur, er endnu uvist.

I retten har de to betjente oplyst, at de selv har betalt et beløb på 900 dollars, svarende til omkring 5600 danske kroner, for tre dages ophold på Karsten Rees resort Karen Blixen Camp i Kenya, mens de ikke har betalt for opholdet på Zanzibar.

Turen til Zanzibar var gratis

Karsten Rees kone, Janni Ree, forklarer til TV 2, at det var hende, der arrangerede turen til Zanzibar.

- Jeg arrangerede den i samarbejde med Africa Tours, som Karsten også ejer. Jeg skulle tage nogle modelfotos for dem og spurgte så, om jeg måtte tage de to betjente med, og det fik jeg lov til at gøre gratis, siger hun og uddyber:

- Vi synes, det ville være synd at efterlade dem i Kenya, så derfor tog vi dem med. Men de betalte selv for deres flybilletter til Zanzibar.

Betragtede turen som en gave

Karsten Ree supplerer med oplysninger i sagen, da han vidner i retten: 

- Hvis vi ville lave arbejde for deres (Africa Tours, red.) hotelbrochure, hvor Janni stod model, så kunne vi godt få to mand mere med kvit og frit. 

Her fortæller han ligeledes, at to journalister fra Se og Hør også var med på turen til Zanzibar, da de skulle lave en reportage fra stedet. De betalte heller ikke for deres ophold. 

- Jeg har haft mange venner og forretningsforbindelser med på samme tur, og jeg mindes ikke, at én eneste af dem har betalt selv. Derfor betragtede jeg også denne her tur som en gave. Uden at de to betjente vidste det.

Karsten Ree selv er ikke tiltalt i sagen, da det ikke er ulovligt at give en gave til en offentligt ansat.