Politiet har gennemsøgt havn, hvor Peter Madsen blev reddet i land

Peter Madsen kom i land i Dragør Havn, efter hans ubüd blev meldt savnet natten til fredag den 11. august.

Dykkere fra SøvĂŚrnets Minørtjeneste har fredag undersøgt omrĂĽdet ved Dragør Havn som et led i efterforskningen i sagen om den afdøde journalist Kim Wall og opfinder Peter Madsen.

Det bekrĂŚfter efterforskningsleder Jens Møller fra Københavns Politi over for TV 2.

- Vi skal undersøge steder, hvor den sigtede har vÌret, og sü skal vi selvfølgelig se, om der er effekter, der er interessante for vores efterforskning, siger han.

Ifølge efterforskningslederen er det normal procedure, at politiet nu undersøger havnen i Dragør, fordi det var her, Peter Madsen blev reddet i land, efter hans ubüd Nautilus fredag den 11. august sank.

FĂŚrdige med beredskabsstyrelsen

Onsdag intensiverede politiet eftersøgningen af Kim Walls ligdele, efter hendes torso blev fundet langs kysten pü det sydvestlige Amager.

Büde onsdag og torsdag har politiet i samarbejde med Beredskabsstyrelsen gennemsøgt isÌr det sydlige Amager. Men nu fokuserer politiet pü havnen i Dragør, fortÌller efterforskningsleder Jens Møller.

- Vi er ved at vĂŚre fĂŚrdige med Beredskabsstyrelsen. Men vi beder fortsat borgere om at holde øje med ligdele og det tøj, som vi efterlyste i gĂĽr (torsdag, red.), siger han og tilføjer, at politiet fortsat er i tĂŚt kontakt med det svenske politi, men ifølge hans oplysninger, sĂĽ leder svenskerne ikke yderligere, medmindre de fĂĽr konkrete henvendelser.

Politiet i Sverige oplyste torsdag eftermiddag, at flere betjente undersøgte en anmeldelse om fund af en mulig kropsdel ved Falsterbo syd for Malmø. Men det sydsvenske politi kunne senere afvise, at der var tale om en kropsdel.

OVERBLIK: Ubüdssagen fra eftersøgning til drabssag

  1. Ubüden 'Nautilus' stÌvner ud fra Københavns Havn

   Ubüden Nautilus sejler ud fra Refshaleøen, da klokken er omkring 19. To personer er om bord - Peter Madsen og en 30-ürig kvindelig svensk journalist. Hun hedder Kim Wall, og hun arbejder pü en reportage om ubüds- og raketbyggeren.

  2. Kvinde meldes savnet

   Københavns Politi modtager en henvendelse fra Joint Rescue Coordination Centre om en mulig søulykke, efter den svenske journalists kĂŚreste har meldt, at hun er savnet. PĂĽ dette tidspunkt formoder man, at journalisten stadig er sammen med Peter Madsen, som heller ikke er vendt hjem. Ingen ved, hvor ubĂĽden er.

  3. Stor eftersøgning ivÌrksÌttes

   Forsvaret begynder at lede efter den forsvundne ubüd med to redningshelikoptere og tre skibe tidligt fredag morgen. Man søger i omrüderne omkring Københavns havn, Drogden og sejlrenden mod Bornholm.

  4. Internationale medier skriver om sagen

   Efter nyhedsbureauet AP begynder at omtale sagen om den forsvundne ubĂĽd, følger flere internationale medier efter - blandt andet i USAIndien og Irland

  5. UbĂĽden bliver fundet

   Der bliver skabt visuel kontakt til ubĂĽden, da den ses ved Drogden Fyr i Køge Bugt. Efterfølgende bliver der etableret radiokontakt til bĂĽden, der ifølge ejeren satte kurs mod havn.

  6. UbĂĽden synker - ejer reddes i land

   Umiddelbart inden klokken 11.00 synker ubĂĽden pludselig, og ejeren bliver efterfølgende reddet op pĂĽ en privat motorbĂĽd, der sejler ham i havn. Den svenske kvinde er ikke lĂŚngere om bord.

   Ifølge Peter Madsen satte han hende af ved Refshaleøen i København aftenen før.

  7. Peter Madsen eskorteres vĂŚk

   Peter Madsen er sikkert i land igen. Politiet tager Peter Madsen med for at tale med ham, om hvad der er sket.

  8. Kvinde bekrĂŚftes savnet

   Svensk politi bekrĂŚfter, at den svenske kvinde Kim Wall er forsvundet i forbindelse med den forliste ubĂĽd Nautilus i Danmark.

  9. Dykkere skal undersøge ubüd

   Københavns Politi oplyser, at der skal sendes dykkere ned til den forliste ubĂĽd, der ligger pĂĽ syv meter vand. Det er dog ikke muligt at komme ind i ubĂĽden, idet den enten skal stabiliseres pĂĽ stedet eller bjĂŚrges og bugseres til havn, før det vil vĂŚre muligt. Det vil i stedet formodentligt ske i løbet af lørdagen, oplyser politiet.

  10. Peter Madsen sigtes for drab

   Politiet meddeler i en pressemeddelelse, at Peter Madsen er anholdt og sigtet for drab pü den savnede, svenske kvinde. Han ventes fremstillet i grundlovsforhør mandag.

   Han nĂŚgter sig skyldig og fastholder, at han satte kvinden i land ved spidsen af Refshaleøen nĂŚr restaurationen 'Halvandet' omkring klokken 22.30.

  11. BjĂŚrgningen af ubĂĽden begynder

   Klokken 10 begynder bjĂŚrgningen af den sunkne ubĂĽd. Arbejdet vil vare flere timer.

   Nür det teknisk er muligt, vil ubüden blive transporteret til en lukket hal pü Nordhavnen i København, hvor der vil blive gennemført en egentlig gerningsstedsundersøgelse.

  12. Peter Madsen fremstilles i grundlovsforhør

   Retsmødet mod den drabssigtede opfinder Peter Madsen foregĂĽr for lukkede døre. Anklager Louise Nielsen mener, at sagens behandling ved et ĂĽbent retsmøde vil hindre sagens oplysning. Hun har fĂĽet medhold af dommer Kari Sørensen.

   Peter Madsen nĂŚgter sig fortsat skyldig.

  13. Dommer Kari Sørensen afsiger kendelse

   Peter Madsen bliver varetÌgtsfÌngslet, men ikke for drab. Bag de lukkede døre har han afgivet forklaring, og anklager Louise Nielsen har rejst en underordnet sigtelse om uagtsomt manddrab. Det er netop sigtelsen for uagtsomt manddrab, som danner grundlag for fÌngslingen.

  14. UbĂĽden kommer i land

   Natten til søndag kommer ubüden Nautilus i land i Nordhavn i København. Efter at vÌre blevet tømt for vand er den klar til at blive undersøgt af politiet.

  15. Politiet gĂĽr om bord

   Efter ubüden er blevet tømt for vand, er politiet søndag formiddag klar til at gü om bord pü ubüden Nautilus.

  16. Ingen personer fundet i ubĂĽd

   Pü et pressemøde fortÌller drabschef ved Københavns Politi, Jens Møller, at der ikke er fundet nogen personer i ubüden. Desuden oplyser han, at det virker til, at det var en bevidst handling, at ubüden fredag sank.

  17. Fly og dykkere leder efter forsvundet kvinde

   Københavns Politi og Forsvaret har hele søndagen vĂŚret i gang med en storstilet eftersøgning efter den forsvundne, svenske kvinde Kim Wall. Et fly udstyret med kamera, hundepatruljer og dykkere har taget del i eftersøgningen.

  18. Eftersøgning fortsÌtter i flere dage

   I de følgende dage fortsÌtter eftersøgningen af Kim Wall. Danske og svenske myndigheder leder i fÌllesskab efter nye spor og den svenske journalists lig i Øresund og Køge Bugt.

  19. Kim Wall døde ombord pü ubüd og smidt i havet

   Det er en ulykke ombord pĂĽ ubĂĽden Nautilus, der har kostet Kim Wall livet.

   SĂĽdan lyder en del af forklaringen, som ubĂĽdsejer Peter Madsen gav under grundlovsforhøret, oplyser politiet. 

   Peter Madsen bekrĂŚfter, at han efterfølgende skilte sig af med hende i havet.

  20. Politi finder lig af kvinde i vandet

   Mandag eftermiddag har Københavns Politi modtaget en anmeldelse om, at et lig af en kvinde er fundet i vandet pĂĽ Vestamager. Det oplyser de pĂĽ Twitter

   OmrĂĽdet ligger ud til Køge Bugt, hvor politiet intensivt har ledt efter Kim Wall, siden hun forsvandt torsdag den 10. august.

  21. Kvindelig mangler hoved, arme og ben

   Kvindeliget fundet pĂĽ amager er en torso.

   - NĂĽr jeg siger torso, sĂĽ er det en krop uden hoved, arme og ben, oplyser drabschef ved Københavns Politi Jens Møller Jensen pĂĽ et pressemøde mandag aften. 

   Liget bliver kørt til retsmedicinsk institut. 

  22. Politiet om fundet lig: Lemmer var bevidst afskĂĽret

   Politiet udgiver tirsdag en pressebriefing pĂĽ video, hvor de orienterer om seneste nyt i sagen om kvindeliget.

   - Status er, at der er tale om en torso, hvor büde arme, ben og hoved er fjernet som følge af en bevidst afskÌring, siger Jens Møller Jensen, der er drabschef ved Københavns Politi.

  23. DNA-match mellem torso og Kim Wall

   Onsdag morgen oplyser Københavns Politi i et tweet, at kvindeliget, der blev fundet pĂĽ Amager, er den svenske Journalist Kim Wall. 

  24. Politiet efterlyser Kim Walls tøj

   Københavns Politi efterlyser Kim Walls tøj, efter hendes torso blev fundet afklĂŚdt i vandet ved Vestamager mandag.

   - Vi efterlyser en skrigorange bluse med lange Ìrmer, en sort- og hvidblomstret nederdel, nylonstrømper og et par hvide tennissko, oplyser efterforskningsleder ved Københavns Politi Jens Møller Jensen til TV 2.

  25. Politiet fremlĂŚgger nye beviser

   Specialanklager Jakob Buch-Jepsen siger pĂĽ et retsmøde, at politiets teknikere har fundet videoer, der viser tortur og henrettelser, pĂĽ en harddisk, der er blevet konfiskeret fra Peter Madsens vĂŚrksted.

   - Det er vores opfattelse, at der er tale om videooptagelser af ĂŚgte drab pĂĽ kvinder, sagde anklageren, der understregede, at videoerne ikke er lavet af Peter Madsen.

   Peter Madsens varetĂŚgtsfĂŚngsling blev forlĂŚnget med fire uger.

  26. Politiet offentliggør fund af Kim Walls hoved og ben

   Politiet offentliggør, at de har fundet Kim Walls hoved, begge ben og tøj. Det hele pakket i poser og tynget ned med tunge genstande i Køge Bugt.

   Det siger efterforskningsleder Jens Møller Jensen fra Københavns Politi pü et pressemøde

   - Vi har fundet en pose, hvori vi fandt Kim Walls tøj - trøje, nederdel, strømper og sko. I samme pose lü der en kniv og blylodder til at holde posen nede.

  27. Sav fundet i Køge Bugt

   Dykkere har fundet en sav i Køge Bugt i forbindelse med søgningen i ubüdssagen. Det oplyser Københavns Politi.

   Saven er fundet i Køge Bugt nĂŚr den rute, som politiet vurderer, at den drabssigtede Peter Madsens ubĂĽd sejlede den 11. august i ĂĽr. Politiet oplyser desuden, at der fortsat ledes efter Kim Walls arme, og derfor er indsatsen med dykkere ikke afsluttet.

  28. Peter Madsen ĂŚndrer forklaring

   Drabschef Jens Møller fortÌller pü et pressemøde, at Peter Madsen igen har Ìndret forklaring.

   Det er sket under et lukket politiforhør den 14. oktober, hvor Peter Madsen har fortalt, at Kim Wall døde i ubüden, mens han selv stod i türnet. I forbindelse med, at hun døde, var der mange udstødningsgasser i ubüden.

   Endvidere er Peter Madsen nu ogsü sigtet for anden kønslig omgang end samleje med Kim Wall. Det nÌgter han - ligesom han fortsat nÌgter drab.

  29. Dykkere finder en arm i Øresund

   Københavns Politi og dykkere fra Forsvaret finder en arm i Øresund nÌr den rute, ubüden sejlede. Det er ikke fastslüet, at armen kan forbindes med ubüdssagen - men det er en teori, politiet arbejder ud fra.

   Politiet har ikke yderligere oplysninger.

Kilder: Københavns Politi, Sydsvenskan, TV 2