Ubådssagen

Professor: Det er ikke sikkert, at Peter Madsen kan dømmes for drab

Torsoen af den kvinde, der forleden blev fundet ved Amager, er identisk med den svenske journalist Kim Wall.

Politiet har fået et stort gennembrud i efterforskningen af drabet på den svenske journalist, Kim Wall.

Flere DNA-match viser nemlig, at den torso, der forleden blev fundet i vandet ud for Amager, er hende.

Peter Madsen nægter sig fortsat skyldig i drab, og derfor er Anklagemyndighedens opgave stadig at bevise, at Kim Walls død ikke skyldtes en ulykke, som Peter Madsen har forklaret.

Det fortæller professor i retsvidenskab Eva Smith Asmussen:

- Det er anklagemyndigheden, der skal løfte bevisbyrden, og den skal løftes inden for det, man kalder "rimelig tvivl". Der skal ikke være rimelig tvivl om, at der er tale om et drab. Så hvis det kan lykkes for forsvareren at komme tilstrækkeligt mange brecher i den byrde, som anklagemyndigheden søger at løfte, så har man altså mulighed for at slippe for at blive dømt for drab. Men det afhænger helt af, hvilke beviser politiet har.

Eva Smith vil ikke afvise, at den svenske journalist kan være død som følge af en ulykke på Nautilus, som Peter Madsen har forklaret.

- I de fleste tilfælde vil den, der parterer liget, også have slået vedkommende ihjel. Men det kan ikke udelukkes, at der er sket et uheld, og at manden handler i panik. Han tænker måske, at ingen vil tro på ham, og derfor skaffer han liget af vejen. Men det er yderligheder at gå til ligefrem at partere liget, lyder det fra Eva Smith.

Peter Madsen er glad for ligfund

I den drabssigtede Peter Madsens lejr er man tilfreds med, at identiteten på torsoen, der blev fundet i vandet ved Amager, er klarlagt. Det oplyser den sigtedes forsvarer, advokat Betina Hald Engmark.

- Min klient og jeg er meget positive over, at der er kommet id af det fund, som politiet har gjort. Den del af efterforskningen er nu på plads, og det er han meget lettet over.

- Vi er kun glade for, at det her er kommet frem, siger Betina Hald Engmark.

Københavns Politi oplyste onsdag morgen, at der er et dna-match mellem kvindetorsoen og den svenske journalist Kim Wall, der har været forsvundet siden 11. august.

Hvorfor er I lettede over, at politiet nu slår fast, at der er tale om Kim Walls lig?

- Det er min klient, fordi han ikke har andet ønske i den her sag, end at den bliver opklaret og oplyst fuldt ud. Det er stadig min klients største interesse og ønske, siger Betina Hald Engmark.

Sigtet for drab

Peter Madsen har forklaret, at der var tale om en ulykke, da Kim Wall mistede livet ombord på Nautilus. Han sidder lige nu varetægtsfængslet.

Selvom han er sigtet for drab, er han fængslet for uagtsomt manddrab under særligt skærpende omstændigheder. Også dette nægter han.

Kim Wall blev meldt eftersøgt natten til fredag 11. august, hvor hendes kæreste meldte hende savnet.

Hun var taget med på en sejltur i ubåden Nautilus, men vendte ikke tilbage som aftalt og var heller ikke på ubåden, da den blev fundet fredag formiddag.

Mandag eftermiddag fandt en tilfældig forbipasserende en torso ved vandet på Amager, og onsdag morgen kunne Københavns Politi oplyse, at torsoen tilhørte Kim Wall.