Krimi

Peter Madsens nære ven: Jeg kan ikke se ham i øjnene i dag

Nære venner af den drabssigtede Peter Madsen fastholder, at de stadig betrager opfinderen som deres gode ven.

Det har været en chokerende og rystende oplevelse for Peter Madsens venner og bekendte at følge de seneste dages udvikling i sagen om den svenske journalist Kim Walls død.

Det fortæller Christoffer Meyer, der er Peter Madsens nære ven og samarbejdspartner, og som selv har været med til at bygge den ubåd, som er centrum for historien.

- Jeg har hele tiden haft den holdning, at vi skulle holde os til fakta. Men de fakta, der nu kommer på bordet, er jo mere og mere uhyggelige. Jeg er rystet, og ord som ubegribeligt og surrealistisk er næsten ikke dækkende for den forfærdelse, som jeg har, siger Christoffer Meyer til TV 2.

Han har flere gange de seneste uger udtrykt sin støtte til Peter Madsen og udtalt sig om sin nære ven, der for snart to uger siden blev anholdt og sigtet for drab.

Men siden da har politiet fremlagt flere nye oplysninger i sagen.

Først offentliggjorde de Peter Madsens ændrede forklaring, hvor opfinderen oplyste, at Kim Wall var død i en ulykke på ubåden, og at han havde ”begravet hende til søs”.

I denne uge blev Kim Walls torso så fundet ved Amager. Arme, ben og hoved var bevidst skåret af, har politiet oplyst. Derudover er det kommet frem, at der er fundet blodspor i ubåden.

Svært at se ham i øjnene

Christoffer Meyer fortæller, at han stadig betragter Peter Madsen som en meget tæt, personlig ven.

- Jeg kan ikke bare slukke for den følelse. Et venskab er også, at man følger hinanden på godt og ondt. Men i dag kan jeg ikke rigtig se ham i øjnene - så må vi se, hvordan det ser ud over en længere periode.

Hvis det billede, der nu tegner sig, viser sig at være sandheden, vil det ifølge Christoffer Meyer stå i skarp kontrast til den Peter Madsen, han kender. Den Peter Madsen ville reagere rationelt i pressede situationer.

- Hvis der faktisk er sket en ulykke om bord, som Peter har forklaret, ville jeg have formodet, at han havde brugt radioen og kaldt efter hjælp, eller at han var sejlet i havn og havde forklaret, hvad der var sket. Det er ubegribeligt, hvis han har valgt at skære hendes lig op i flere dele og forsøgt at dumpe det i havet.

Christoffer Meyer var selv en af de sidste, der talte med Peter Madsen, inden episoden, der førte til Kim Walls død om aftenen den 10. august. De talte i telefon sammen klokken 18.48, og ifølge politiet sejlede Peter Madsen ud fra Refshaleøen med den svenske journalist omkring klokken 19.

Vennerne støtter hinanden i svær tid

Ifølge Christoffer Meyer har både han selv og alle de andre, der har været med til at bygge båden, efterfølgende henvendt sig til politiet, men de har indtil videre ikke hørt noget tilbage fra politiet.

- Folk er stadig meget rystede, og vi er en gruppe mennesker, som forsøger at støtte op om hinanden og har brugt mange minutter og timer på at hjælpe hinanden.

- Det er et sammenhold, som er fantastisk, for det er ikke let for nogen. Hverken for Kim Walls pårørende og kæreste eller for os, der kender Peter Madsen som en personlig ven. Det er ganske enkelt forfærdeligt, siger han.

TV 2 har onsdag også været i kontakt med Peter Madsens halvbror, Benny Egesø, der ikke ønsker at stille op til interview. Men han udtaler følgende i en kortfattet mail:

- Vi i familien på Peters side har valgt at forholde os i ro for at give familien Wall fred til at bearbejde den sorg, det er at miste en datter.

Ven opfordrer danskerne til at vente med deres dom

BT har onsdag talt med en anden af Peter Madsens nære venner, Jens Falkenberg, der har kendt opfinderen i over 12 år og været med til at bygge to ubåde sammen med ham.

Han fortæller, at han stadig betragter Peter Madsen som sin gode ven, og at han fortsat tror på, at der skete en ulykke om bord på ubåden, som førte til Kim Walls død, hvorefter Peter Madsen er gået i panik.

- Jeg kan slet ikke forestille mig, at han skulle være drabsmand. Det er så nemt at sidde derhjemme med aftenkaffen og dømme ham som morder og psykopat, fordi han har båret sig sådan ad. Men ingen af os ved, hvordan vi vil reagere, hvis vi pludselig står i sådan en mareridtssituation, siger Jens Falkenberg til BT.

Han opfordrer alle til at tænke sig om en ekstra gang, før man dømmer i en sag, hvor flere detaljer fortsat er ukendte.