Ubådssagen

Eftersøgningen efter ligdele intensiveres - 10 dykkere i vandet

Københavns Politi kunne onsdag fortælle, at der er et dna-match mellem torso fundet på Amager og den svenske journalist Kim Wall.

Siden Kim Walls torso skyllede i land på Amager mandag, har politiet indledt en konkret eftersøgning efter de resterende kropsdele.

Og onsdag er eftersøgningen blevet intensiveret med hjælp fra beredskabsstyrelsen.

Ti såkaldte overfladedykkere leder iført snorkel i vandet i nærheden af, hvor torsoen blev fundet, mens 13 folk er ude og afsøge vandkanten i samme område.

- Vi har nogle waders og nogle tørdragter med, så vi kan afsøge ved lavt vand og i krat efter effekter, som politiet kunne være interesseret i, siger Kasper Grønning Iverssøn, der er korpsmester hos beredskabsstyrelsen i Næstved, der assisterer Københavns Politi, onsdag morgen til TV 2.

- I dagens anledning er det en strækning på cirka 16 kilometer, som vi afsøger. Jeg forventer, at vi bliver færdige i dag, men hvis vi skal have i morgen med også, så gør vi også det, siger han.

Siden Kim Walls torso skyllede i land på Amager mandag har politi indledt en konkret eftersøgning af de resterende kropsdele. Video: Rasmus Friis Jensen

Efterforskning er ikke afsluttet

Det er kun to døgn siden, at Kim Walls torso blev fundet af en tilfældig cyklist, der cyklede på en sti langs kysten på det sydvestlige Amager. Men ved hjælp af dna taget fra Kim Walls hårbørste og tandbørste og med blod fundet i ubåden har politiet med en fremskyndet undersøgelse allerede kunne fastslå et dna-match med liget.

Politiet er dog fortsat interesseret i at finde de resterende kropsdele for at kunne afslutte efterforskningen.

- Vi skal ikke afslutte efterforskningen. Nu skal vi have god tid og fred og ro og skal have opbygget alle de oplysninger, der måtte findes. Det er meget interessant for os, at befolkningen er klar over, at vi gerne vil have hjælp fra flere sider, sagde drabschef for Københavns Politi, Jens Møller, på et pressemøde onsdag morgen.

Drabschefen ville på pressemødet ikke spekulere i et motiv, men insisterede på at Københavns Politi fortsat efterforsker bredt.

Samtidig fastholder de dog, at der er et par forbindelser mellem Kim Walls lig, der blev fundet på Amager, og den sigtede Peter Madsen.

- Der er to overensstemmelser. Overensstemmelserne er, at Peter Madsen har forklaret, at der er sket en ulykke, og Kim Wall er død på ubåden, og den anden overensstemmelse er, at han siger, at han har begravet hende i havet, sagde Jens Møller.

Eftersøgning fortsætter i morgen

Beredskabsstyrelsen afsluttede onsdagens eftersøgning ved 15-tiden. De fik afsøgt ti kilometer af kystlinjen, fortæller Kasper Grønning Inverssøn fra beredskabsstyrelsen.

Dagen havde ellers masser af dagslys tilbage, men korpsmesteren fortæller, at en indsats som denne kræver, at man er frisk, og det giver derfor bedre mening at fortsætte i morgen.

Den kommende dags eftersøgning bliver meget lig onsdagens, hvor beredskabsstyrelsen vil hjælpe politiet med at afsøge resten af kysten.

Beredskabsstyrelsen har onsdag hjulpet politiet med at eftersøge kysten. De har indtil videre nået 10 kilometer, og vil fortsætte med at hjælpe politiet torsdag. Video: Mads Buur Bach