Ubådssagen

Støtter lægger afstand til Peter Madsen: - Drømmen er bristet...

Støttegruppe og sponsorer var begejstrede for Peter Madsens store idéer om raketter og ubåde. Men nu trækker de sig chokerede væk.

De støtter, der førhen har holdt hånden under den nu drabssigtede Peter Madsens vilde projekter, begynder at falde fra.

Peter Madsen er sigtet for at have forvoldt den svenske journalist Kim Walls død ombord på Madsens hjemmebyggede ubåd Nautilus for 12 dage siden. Han har selv forklaret, at Kim Wall døde ved en ulykke, og at han derefter bortskaffede liget til søs.

Det har chokeret de mennesker, der ellers har støttet Peter Madsens ambitiøse planer om hjemmebyggede rumraketter og ubåde og astronauter.

I går trak formanden for ’Raket-Madsens Støttegruppe’ Frederik Just sig fra sin post, og samtidigt ytrede han tvivl om, hvorvidt der overhovedet er basis for at fortsætte foreningen:

- Drømmen er bristet… Med de seneste oplysninger frigivet i dag fra Københavns Politi og den udlægning, der står ved magt, ser jeg desværre ingen mulighed for at kunne fortsætte som en del af Raket-Madsens Støttegruppe… Jeg ved ikke, om foreningen fortsætter, skrev Frederik Just på gruppens hjemmeside mandag.

Erhvervssponsor: Projekt uopretteligt dødt

Også blandt 'Raket-Madsens' erhvervssponsorer er følelsen, at det spændende projekt er uigenkaldeligt forbi.

Erhvervsmanden Lars Wismann har sponseret 'Raket-Madsen' og hans rumforskningslaboratorium med 25.000 kroner, men nu betragter han det visionære projekt for dødt:

- Jeg kan godt lide folk, der gør noget helt usædvanligt. Der træder helt forrest i deres egen bane og sætter deres eget spor i sneen. Peter Madsen var en af dem. Men i dag er projektet, efter min bedste overbevisning, uoprettelig dødt, siger Lars Wismann.

Hans opfattelse er, at hele projektet er så tæt forbundet med hovedmanden Peter Madsens person, begejstring og karisma, at det må falde helt sammen med de ting, der er kommet frem om Peter Madsen:

- Man smider altså ikke en død person i havet nede i Køge Bugt og så tror, at det er i orden. Jeg er chokeret. Det er jeg. Jeg tror, alle er chokerede i denne sag, siger Lars Wismann.