Ubådssagen

Politiet om fundet lig: Lemmer var bevidst afskåret

Politiet ved endnu ikke om det lig, der er blevet fundet på Vestamager, er svenske Kim Wall.

Politiet har netop udgivet en ny pressebriefing på video, hvor de orienterer om seneste nyt i sagen om det lig, der blev fundet på Amager mandag eftermiddag.

- Status er, at der er tale om en torso, hvor både arme, ben og hoved er fjernet som følge af en bevidst afskæring, siger Jens Møller Jensen, der er drabschef ved Københavns Politi og fortsætter:

- Længden på torso gør, at der ikke er noget, der taler imod, at det kan være Kim Wall, men vi ved det ikke endnu, siger han.

Informationerne kommer i en pressebriefing, hvorfor det ikke er muligt at stille uddybende spørgsmål til drabschefen.

Jens Møller Jensen fortæller videre, at der er udtaget materialer til undersøgelser. Resultatet af undersøgelserne er klar onsdag morgen.

Dykkere fra forsvaret har søgt efter de manglende ligdele i området tirsdag. Jens Møller Jensen fortæller, at politiet har fået fem henvendelser, som man har reageret på, men at det ikke har ført til noget på nuværende tidspunkt.

Fandt liget i vandkant

Københavns Politi fandt kvindeliget i vandkanten på Vestamager. Det oplyste drabschef Jens Møller Jensen på et pressemøde mandag aften.

- Når jeg siger torso, så er det en krop uden hoved, arme og ben, oplyste han på pressemødet og fortsatte:

- Denne torso er nu kørt til Retsmedicinsk Institut, hvor der i disse minutter bliver foretaget et ligsyn. Efterfølgende vil vi finde ud af, om det giver mening at foretage en obduktion allerede i aften og i nat, oplyste drabschefen på gårsdagens pressemøde.

Har ledt intensivt

Torsoen blev fundet i havet ud for Klydesøen i Køge Bugt, hvor politiet intensivt har ledt efter den svenske journalist Kim Wall, siden hun forsvandt under en ubådssejlads torsdag den 10. august.

Politiet kunne ikke bekræfte, om den afdøde kvinde er den svenske journalist.

- Det er alt, alt for tidligt at sige noget om det. Vi ved det simpelthen ikke. Så snart vi får identifikationen på plads, vil vi melde det ud, sagde Jens Møller Jensen på pressemødet mandag.

Fundet af mandlig cyklist

Det var en mand, der mandag eftermiddag fandt liget i vandkanten under en cykeltur.

Politiet har efterfølgende afspærret en stor del af området, hvor både hundepatruljer, Beredskabsstyrelsen og dykkere arbejdede for at sikre spor, fortalte TV 2s journalist på stedet.

- Vi dykker i nærområdet og fortsætter også med at dykke på de positioner, vi har haft på ubåden, fortalte Jens Møller Jensen.