Ubådssagen

Peter Madsens forsvarer: Han er lettet

Peter Madsen er lettet over, at politiet har offentliggjort dele af hans forklaring om, hvad der skete, da hans ubåd sank, fortæller hans forsvarer.

Opfinder Peter Madsen har forklaret, at der skete en ulykke ombord på hans ubåd fredag den 11. august, der kostede journalisten Kim Wall livet.

Efterfølgende skulle han have begravet liget til søs, skriver Københavns Politi i en pressemeddelelse.

Ifølge Peter Madsens forsvarer Betina Hald Engmark er hendes klient lettet over, at hans forklaring om, at der skete en ulykke på ubåden, er kommet frem i offentligheden.

- Han har hele tiden haft et ønske om, at oplysningen kom ud allerede i forbindelse med grundlovsforhøret i lørdags, hvor han afgav forklaring. Men politiet og anklagemyndigheden har haft et ønske om, at det skulle foregå for lukkede døre, siger hun til TV 2.

Peter Madsen havde oprindeligt forklaret, at han havde sat Kim Wall af ved Halvandet på Refshaleøen i København, inden ubåden Nautilus sank. Han ændrede dog senere forklaring.

- Folk reagerer forskelligt, når de har været ude for en traumatisk oplevelse, siger Betina Hald Engmark. Hun understreger dog, at hun kun taler generelt, da hun ikke kan udtale sig om Peter Madsens grund til at ændre forklaring undervejs på grund af dørlukningen.

Samarbejder med politiet

Hun fortæller, at Peter Madsen samarbejder med politiet og giver dem alle de informationer, de har brug for i efterforskningen i sagen.

- Lige nu er han lettet over, at de nye oplysninger er kommet ud til offentligheden. Men han er stadigvæk meget påvirket af situationen, fortæller Betina Hald Engmark.

Københavns Politi sendte mandag formiddag en pressemeddelelse ud.

- Sigtede har til politiet og i retten forklaret, at der er sket en ulykke ombord på ubåden, som har medført Kim Walls død, og at han efterfølgende har begravet hende til søs på et ikke nærmere defineret sted i Køge Bugt. Københavns Politi kan supplerende oplyse, at sigtelsen for drab opretholdes. Der vil ikke kunne gives yderligere oplysninger om sagens efterforskning, da denne stadig er omfattet af dørlukningen, skriver Københavns Politi i pressemeddelelsen.

Savnet siden den 10. august

De nye oplysninger er kommet frem efter, at Københavns Byret efter henvendelse fra anklagemyndigheden og Peter Madsens forsvarer har besluttet at ophæve dele af dørlukningen.

Kim Wall har været meldt savnet, siden Nautilus sank fredag den 11. august. I Peter Madsens første forklaring til Københavns Politi sagde han, at han havde sat Kim Wall af på Refshaleøen torsdag aften den 10. august.

Peter Madsen har forklaret til politiet, at Kim Wall døde som følge af en ulykke på ubåden. Video: Stine Gliese