Ubådssagen

Lig af kvinde fundet på Amager: Mangler hoved, arme og ben

Politiet kan endnu ikke bekræfte kvindens identitet.

Københavns Politi har fundet en torso af en kvinde i vandkanten på Vestamager. Det oplyser de på et pressemøde mandag aften.

- Når jeg siger torso, så er det en krop uden hoved, arme og ben, oplyser drabschef ved Københavns Politi Jens Møller Jensen på pressemødet og fortsætter:

- Denne torso er nu kørt til retsmedicinsk institut, hvor der i disse minutter bliver foretaget et ligsyn. Efterfølgende vil vi finde ud af, om det giver mening at foretage en obduktion allerede i aften og i nat, oplyser drabschef ved Københavns Politi Jens Møller Jensen på pressemødet.

Torsoen blev fundet i havet ud for Klydesøen i Køge Bugt, hvor politiet intensivt har ledt efter den svenske journalist Kim Wall, siden hun forsvandt under en ubådssejlads torsdag den 10. august.

Politiet kan dog endnu ikke bekræfte, om den afdøde kvinde er den svenske journalist.

Københavns Politi har fået en anmeldelse om et kvindelig i vandet. Video: Maria Runøe Møller

- Det er alt, alt for tidligt at sige noget om det. Vi ved det simpelthen ikke. Så snart vi får identifikationen på plads, vil vi melde det ud, siger Jens Møller Jensen på pressemødet.

Fundet af mandlig cyklist

Det var en mand, der mandag eftermiddag fandt liget i vandkanten under en cykeltur.

Politiet har efterfølgende afspærret en stor del af området, hvor både hundepatruljer, beredskabsstyrelsen og dykkere i øjeblikket arbejder for at sikre spor, fortæller TV 2s journalist på stedet.

- Vi dykker i nærområdet og fortsætter også med at dykke på de positioner, vi har haft på ubåden, siger Jens Møller Jensen og fortæller, at politiet derudover leder efter de resterende ligdele.

Meldt savnet af kæreste

Kim Wall blev sidst set i live ombord på ubåden Nautilus sammen med opfinder Peter Madsen.

Natten til fredag den 11. august blev hun meldt savnet af sin kæreste, der frygtede en mulig søulykke.

Ubåden blev fundet nær Drogden Fyr i Køge Bugt senere samme dag, og der blev etableret radiokontakt til Peter Madsen på båden, som herefter satte kurs mod havn.

Døde ombord på ubåd

Kort efter sank ubåden dog pludseligt, og Peter Madsen blev reddet i land. Her oplyste han, at den svenske kvinde ikke længere var ombord, og at han havde sat hende af ved Halvandet på Refshaleøen i København.

Under et grundlovsforhør har Peter Madsen dog senere fortalt, at Kim Wall døde ombord på båden som følge af en ulykke, og at han herefter begravede hende til søs.

En forklaring, som han ifølge sin forsvarer Betina Hald Engmark er lettet over, er blevet offentliggjort:

- Han har hele tiden haft et ønske om, at oplysningen kom ud allerede i forbindelse med grundlovsforhøret i lørdags, hvor han afgav forklaring. Men politiet og anklagemyndigheden har haft et ønske om, at det skulle foregå for lukkede døre, siger hun til TV 2.

Opfinder sigtet for drab

På grund af dørlukningen i sagen har det ikke været muligt at få en uddybende forklaring på, hvorfor Peter Madsen handlede, som han gjorde.

- Peters bevæggrunde for at handle, som han efterfølgende gør, kender kun han, men jeg tror, at man skal have helt ufatteligt megen selvindsigt for at vide, hvordan man selv vil reagere i en lignende situation, siger Camilla Svendsen, der ikke ønsker at udtale sig yderligere om sagen.

Han er varetægtsfængslet for uagtsomt manddrab under skærpende omstændigheder. Politiet har dog også valgt at opretholde en sigtelse for drab. Selv nægter Peter Madsen sig skyldig.

Lavede reportage om ubåd

Den 30-årige journalist blev født i Trelleborg i Sverige, men havde hele verden som sin arbejdsplads og befandt sig ofte i New York og Beijing.

De seneste år har hun arbejdet for velrenommerede medier som New York Times, The Guardian, Time og Vice.

Hun var ombord på Nautilus for at lave en reportage om Peter Madsen og ubåden.