Forfatter til Peter Madsen-bog føler vrede og opgivenhed

Thomas Djursing har skrevet en bog om Peter Madsen, der nu siger, at Kim Wall døde på ubåd.

Der skete en ulykke ombord på ubåden Nautilus, der kostede Kim Wall livet.

Det har ubådsejeren Peter Madsen forklaret i et grundlovsforhør. Københavns Politi er, efter en weekend med fortsat eftersøgning efter den svenske journalist, kommet med nye oplysninger i sagen om ubåden og den forsvundne kvinde.

Ifølge Peter Madsen døde Kim Wall altså på ubåden, og han indrømmer, at han efterfølgende skilte sig af med hende i havet.

Denne oplysning er chokerende for redaktør på Ingeniøren, Thomas Djursing, som har stort kendskab til Nautilus og Peter Madsen.

- Det efterlader mig med en følelse af vrede og opgivenhed. Det er utroligt trist. Det har været en fremherskende teori i de seneste dage, at der kunne være sket en ulykke, men jeg havde aldrig kunnet forestille mig, at Peter Madsen kunne finde på at skille sig af med hendes lig ude på havet, siger Thomas Djursing.

- Nautilus er nu et mørkt og sort monster

Han har skrevet en bog om Peter Madsen, der fortsat er sigtet for drab under særligt skærpende omstændigheder og varetægtsfængslet på en begrundet mistanke om uagtsomt manddrab.

Peter Madsen har forklaret til politiet, at Kim Wall døde som følge af en ulykke på ubåden. Video: Stine Gliese

Bogen hedder 'Raket-Madsen' og beskriver i deltaljer manden bag verdens største privatbyggede ubåd og et dansk rumprojekt, hvor den danske opfinder vil sendes ud i rummet i sin egen raket.

- Jeg har hele tiden holdt en mulighed åben for, at Peter Madsen kunne være uskyldig, men disse nye oplysninger ændrer jo alt. Nu vil Nautilus for altid være et mørkt og sort monster, som forbindes med Kim Walls død, siger Thomas Djursing.

- Nu kender jeg ikke Peter Madsen, som jeg troede, jeg gjorde. Det, jeg og mange andre nu har brug for, er total gennemsigtighed og beviser i sagen. Vi ved jo ikke præcis, hvad der er sket. Om hun er blevet ramt af en svensknøgle i hovedet, eller om der er et seksuelt motiv. Det er meget, meget trist, at det er endt så skidt, siger forfatteren og journalisten.

Fortsat eftersøgning af Kim Wall

Såvel de svenske som de danske søfartsmyndigheder har udarbejdet et konkret track af ubåden Nautilus' sejlrute i Køge Bugt og Øresund i de timer, den var meldt forsvundet.

Ruten ligger alene i dansk farvand i henholdsvis det sydlige Øresund samt den nord- og vestlige del af Køge Bugt.

Svensk politi og øvrige myndigheder har henover weekenden gennemført en eftersøgning af Kim Wall fra såvel helikopter som fra skibe. Det vil de fortsætte med mandag.

Københavns Politi sendte mandag formiddag en pressemeddelelse ud.

- Sigtede har til politiet og i retten forklaret, at der er sket en ulykke ombord på ubåden, som har medført Kim Walls død, og at han efterfølgende har begravet hende til søs på et ikke nærmere defineret sted i Køge Bugt. Københavns Politi kan supplerende oplyse, at sigtelsen for drab opretholdes. Der vil ikke kunne gives yderligere oplysninger om sagens efterforskning, da denne stadig er omfattet af dørlukningen, skriver Københavns Politi i pressemeddelelsen.

De nye oplysninger er kommet frem efter, at Københavns Byret efter henvendelse fra anklagemyndigheden og Peter Madsens forsvarer har besluttet at ophæve dele af dørlukningen.

Kim Wall har været meldt savnet, siden Nautilus sank fredag den 11. august. I Peter Madsens første forklaring til Københavns Politi sagde han, at han havde sat Kim Wall af på Refshaleøen torsdag aften den 10. august.