Krimi

Moren døde af betonklods fra bro - i dag er faren handicappet for livet

Politiet er løbet tør for spor og efterlyser fortsat henvendelser fra folk, der har hørt eller set noget i forbindelse med hændelsen.

Mandag er det præcis et år siden, at en 30 kilo tung betonflise blev kastet ned fra en bro på den fynske motorvej mellem Blommenslyst og Vissenbjerg.

Flisen ramte en tysk bil, hvori der sad en familie – mor, far og søn - der var på vej fra Sjælland til Jylland.

Den 33-årige tyske kvinde blev dræbt på stedet, mens manden på 36 år blev hårdt kvæstet. Kun deres femårige søn slap uskadt fra ulykken.

Søn bor hos bedsteforældre

TV 2 har været i kontakt med den pårørendes familie, der i et brev beskriver mandens tilstand, siden han blev udskrevet fra hospitalet efter koma.

- Hans tilstand har ikke ændret sig væsentligt. Han er blind, har store problemer med hukommelsen og har behov for hjælp 24 timer i døgnet, hvilket skal opretholdes til slutningen af hans liv, skriver familien til TV 2.

Ifølge familien har sønnen det efter omstændighederne godt.

- Sønnen går det ganske godt med indtil videre. Han bor sammen med sine bedsteforældre, og vi ved ikke, hvornår eller hvis de to (far og søn, red.) vil leve sammen en dag.

Politiet efterlyser nye spor

Hos Fyns Politi tager man stadig sagen meget alvorligt, fortæller vicepolitiinspektør Per Lydiksen Laursen. 

- Vi vil gerne have sagen opklaret, for det er jo en hamrende ulykkelig situation. Der står en familie tilbage, der er blevet smerteligt ramt. De sidder tilbage med et tomrum.

Søndag modtog politiet en henvendelse angående en efterlyst Volvo. Per Lydiksen Laursen fortæller, at de gerne vil have valificeret, så de enten kan få bilen ud eller bruge det videre i efterforskningen. Udover dette har politiet i øjeblikket ikke flere spor at gå efter, og derfor efterlyser han fortsat personer, der har hørt eller set noget i forbindelse med episoden, som fandt sted den 21. august 2016 omkring klokken halv fire om morgenen.

- Vi er afhængige af, at nogen, der ved noget, henvender sig. Det er vores overbevisning og erfaring, at der sidder folk derude, som måske ikke læser aviser eller følger med i, hvad der sker i samfundet, som måske ved noget.

- Derfor lyder vores opråb, at man altid – hvis man har en undren eller mistanke - skal henvende sig til politiet. Man skal henvende sig med alle oplysninger, man ligger inde med, siger Per Lydiksen Laursen.

Fyns Politi ønsker fortsat at høre fra vidner i sagen om betonstenkastet Video: Jane Bruun Elkjær

Vil gerne høre fra personer i Volvo

Et af politiets centrale spor i efterforskningen har som sagt været en gammel Volvo, der er blevet set af et vidne omkring motorvejsbroen, få minutter før betonflisen blev kastet.

- Oplysningerne går på, at der sidder to personer i bilen. Det kunne meget vel være de personer, der har gjort det, og hvis det ikke er dem, vil vi meget gerne høre fra dem alligevel, siger Per Lydiksen Laursen.

Der er tale om en Volvo 244 eller 245 årgang 1978-80. Ifølge politiet skulle den være let genkendelig, og der er kun fire registreret på Fyn.

- Vi har snakket med omkring 375 mennesker. Vi har et puslespil, hvor vi stadig mangler nogle brikker - specielt Volvoen, siger Per Lydiksen Laursen.

Stor dusør for afgørende tip

I forbindelse med efterforskningen udlovede Fyns Politi i november sidste år en stor dusør til den eller de borgere, som kan give afgørende tip, der kan føre til opklaring af sagen.

Dusøren, der står uberørt, men stadig er gældende, lyder på 250.000 kroner og er indbetalt af flere bidragsydere.

Både fagforeningen 3F og Business Danmark har hver lagt 50.000 kroner i puljen.

- Vores medlemmer bruger jo 80 til 90 procent af deres tid på landevejen og føler nu, at de skal sidde og kigge op på hver eneste bro. Så vi er enige om, at det her skal vi have opklaret. Og hvis vi kan være med til at få det opklaret, så vil vi rigtig gerne det, lød det i november fra Jan Villadsen, formand for 3F's Transportgruppe.

I løbet af 2016 blev der kastet mange sten ned på de danske motorveje. Få overblikket over hændelserne her: