Ubådssagen

Se helt nye billeder af ubådens sidste sekunder og den dramatiske redning

Peter Madsen reddet op efter ubåden Nautilus sank under tvivlsomme omstændigheder.

Alt så helt normalt ud. Ubåden Nautilus var i fuld fart på vej gennem vandet. Klokken var 10:36 i fredags.

Og kort efter var ubåden på havets bund.

Det viser eksklusive billeder, som TV 2 har fået adgang til, og nu for første gang kan vise. 

På videooptagelserne ses ubåden nær vandoverfladen ved Drogden Fyr ved Køge Bugt. Og kort efter bliver opfinder Peter Madsen på dramatisk vis reddet i sikkerhed.

Billederne er taget med en iPhone af private ombord på en af de to både, der nåede frem for at få kontakt til Peter Madsen, der på dette tidspunkt sammen med en svensk journalist var meldt savnet.

Data fra billederne viser, at ubåden var over vandet i mindst fem minutter fra klokken 10:31 til 10:36 efter de private både nåede frem. Det første foto af Peter Madsens redning er taget 10:42. Ubåden er sunket i de mellemliggende minutter.

Anholdt og sigtet

Københavns Politi mistænker Peter Madsen for at have sænket ubåden med vilje. Selv forklarede han dog noget andet, da han nåede i land ved Dragør og her mødte TV 2.

- Jeg var bare på en øvetur, hvor jeg legede med forskellige ting på ubåden, og så opstod der en fejl.

Peter Madsen er siden blevet sigtet for manddrab på den svenske journalist Kim Wall. Hun var - efter det foreløbig oplyste - som minimum ombord på ubåden til ud på aftenen onsdag i sidste uge, men hun er ikke set siden.

Peter Madsen nægter sig skyldig.

Politiet formoder, at Kim Wall er død, og myndighederne har derfor torsdag endnu en gang bedt befolkningen om at afsøge området, hvor ubåden kan have sejlet torsdag i sidste uge.

I en video offentliggjort torsdag forklarede Københavns Politi, at man endnu ikke kender ubådens præcise rute natten til torsdag og fredag morgen i sidste uge.

Station 2 ser i aften kl. 20.50 nærmere på ubådssagen.