Krimi

Færge var i kontakt med ubåd kort før midnat

Politiet oplyser, at en færge var i kontakt med Peter Madsens ubåd klokken 23.30 torsdag aften.

- Det er vores klare fornemmelse, at vi leder efter en død person.

Sådan siger Jens Møller Jensen, der er drabsleder i sagen om ubådsejeren Peter Madsen og den forsvundne svenske journalist Kim Wall.

Det sker i en videoorientering fra Københavns Politi om efterforskningen i sagen. 

- Ubåden har færdedes omkring Middelgrunden, så har den dykket ned på et tidspunkt, og så har vi nogle indikationer fra noget færgetrafik, som får kontakt til ubåden omkring klokken 23.30 ved Middelgrunden og igen klokken 24 lidt syd for Middelgrunden, siger Jens Møller Jensen og fortsætter:

- Derefter har vi ingen indikationer på, hvor ubåden har været, indtil den klokken 10.14 findes i den nordlige del af Køgebugt. Der kommer kort radiokommunikation - og kort efter synker ubåden.

Ingen konkrete steder at lede 

Jens Møller fortæller, at eftersøgningen efter den forsvundne Kim Wall er koncentreret i området omkring Køge Bugt - både på den danske og den svenske side.

- Vi har ikke nogen konkret indikation på, hvor det er, vi skal søge. 

- Vi søger i nogle områder omkring Køge Bugt, der har nogle konkrete dybder, som gør, at det kan være interessant at dykke der, siger Jens Møller Jensen.

Politiet opfordrer fritidssejlere til at holde et vågent øje med flydende objekter på vandet, hvis de sejler i området.

Sigtet for at have dræbt Kim Wall

Ved et grundlovsforhør i København i lørdags blev den 46-årige Peter Madsen fængslet 24 dage. Politiet sigter ham for at have dræbt den 30-årige svenske journalist Kim Wall.

Dommeren i grundlovsforhøret mente, der var begrundet mistanke om uagtsomt manddrab, og besluttede derfor, at Peter Madsen skulle varetægtsfængsles.

I retten i lørdags udbad Peter Madsen og forsvarer Betina Hald Engmark sig betænkningstid i forhold til, om kendelsen om varetægtsfængsling skulle kæres til Østre Landsret - onsdag besluttede Peter Madsen sig for at acceptere fængslingen, mens politiet efterforsker sagen.

Ændrede forklaring

Kim Wall var med ombord på Peter Madsens ubåd, Nautilus. Men ifølge Peter Madsens første forklaring satte han den svenske journalist af ved Refshaleøen i København fredag aften. Den forklaring er dog siden blevet ændret, kunne drabschefen fortælle på et pressemøde søndag.

- Sigtede har til os givet forskellige forklaringer, sagde Jens Møller og tilføjede:

- Vi valgte i den første pressemeddelelse om den her sag at sige, at han havde forklaret, at han havde sat hende af klokken 22.30 på Refshaleøen, og i og med at jeg så siger, der er givet forskellige forklaringer, så er det rigtigt, at vi siden har fået en anden forklaring.