Krimi

Hjemby bekymrer sig om forsvundet svensk journalist

Der er stadig intet spor af den svenske kvinde, der forsvandt under en sejltur på ubåden Nautilus.

Svensk politi er nu officielt blevet en del af efterforskningen i sagen om den forsvundne journalist Kim Wall.

Det står blandt andet for at samle de mange informationer om ubåden Nautilus’ sidste sejlads. Politiet har fået knap 300 henvendelser i sagen - en stor del af dem det seneste døgn.

Sagen optager i høj grad også svenskerne. Særligt i Trelleborg, hvor Kim Wall voksede op.

- Jeg synes, det er forfærdeligt. Hvor er hun? Det tænker man. Det er skrækkeligt, lyder det fra Ingrid Hallbergt, der bor i Trelleborg.

- Trelleborg er en lille by, så det er klart, at man snakker meget om det. Hun er en af vores. Hun bor i Trelleborg, så det er klart, at vores tanker går til hende og hendes familie, siger Hajdar Ali, der har en kiosk i Trelleborg.

Markant rolle til svensk politi

Svensk politi har fået en markant rolle i efterforskningen, for det kan ikke udelukkes, at Kim Wall skal findes på svensk jord.

- Vi hjælper til med, hvad der behøves. Det er dansk politi, der bestemmer, hvad det vil have hjælp til. Om det er til efterforskningen eller eftersøgningen til havs, så hjælper vi med det, der er behov for, lyder det fra Mattias Sigfridsson, der er sektionschef ved Malmø Politi.

Også den frivillige svenske søredningstjeneste afsøger kystlinjen i Øresund. Strømmen skal nemlig have haft retning mod den svenske kyst i tidsrummet, hvor den svenske journalist forsvandt.

- Vi ved jo ikke, hvor det er sket. Vi skal jo i princippet lede i hele Øresund, forklarer Tomas Heydl, der er frivillig i søredningstjenesten.

Kim Wall iført rød trøje

Ifølge søredningstjenesten er det afgørende for eftersøgningen, om Kim Wall var iført mørkt eller lyst tøj.

På de sidste kendte videooptagelser ses to personer på ubådens bro. Den ene, iført rød trøje, er sandsynligvis den forsvundne Kim Wall.

Politiet vil stadig gerne tale med vidner, der har oplysninger om ubådens færden mellem klokken 20.30 torsdag aften og fredag formiddag klokken 10.30.