Krimi

300 henvendelser om ubåd i sag om forsvundne Kim Wall

Politiet har afsluttet undersøgelserne af den bjærgede ubåd, men vil ikke udtale sig om eventuelle fund.

Københavns Politi har modtaget knap 300 henvendelser i sagen om den forsvundne svenske kvinde, Kim Wall, der ikke er set, siden hun sejlede ud på en ubådstur med danske Peter Madsen.

En stor del er kommet inden for det seneste døgn, oplyser Københavns Politi i en pressemeddelelse.

Mange af henvendelserne har inkluderet foto og videoklip af ubåden i forbindelse med, at den sejlede ud i Øresund torsdag aften.

Henvendelserne bruger politiet til at forsøge at sammenstykke hændelsforløbet samt ubådens sejlrute.

På nuværende tidspunkt ligger det fast, at den sejlede ud fra Refshaleøen i Københavns havn omkring klokken 19.00 torsdag aften, og at den sejler i området ved Middelgrundsfortet den næste times tid.

Seneste foto af ubåden er taget omkring klokken 20.30. Derudover ved politiet, at ubåden er blevet set i nærheden af et handelsskib i samme område omkring midnat mellem torsdag og fredag.

Et hold venner mødte torsdag ved otte-tiden Peter Madsen og Kim Wall i ubåden Nautilus UC3 ud fra København. Det er indtil videre de sidste billeder af Kim Wall før hendes forsvinden. Video: Mads Buur Bach

Næste gang båden ses, er da den bliver fundet i Køge Bugt fredag klokken cirka 10.30.

Ubåden UC3 Nautilus er blevet omdrejningspunktet i en mystisk sag. Her ses den kort efter 19.30 torsdag aften, da den sejlede ud.

- Vi vil stadig gerne have offentlighedens hjælp til at fastlægge ubådens færden, samt viden om de dyk den har foretaget, skriver Københavns Politi.

- Vi vil derfor stadig gerne tale med eventuelle vidner, der har oplysninger om ubådens sejlads og dyk i tiden mellem klokken 20.30 til midnat og igen fra midnat til fredag klokken 10.30

Får hjælp af svensk politi

Københavns Politi oplyser desuden, at de nu får hjælp fra svensk politi, der selv efterlyser vidner fra den svenske side af Øresund og Køge Bugt-området i forhold til, om de har set ubåden.

Disse oplysninger samles i Sverige og overdrages løbende til Københavns Politi.

Derudover kan politiet bekræfte, at de mandag afsluttede de tekniske undersøgelser af ubåden, efter den blev bjærget i weekenden, samt en egentlig ransagning af den.

Men af hensyn til sagens fortsatte efterforskning vil de på nuværende tidspunkt ikke give yderligere oplysninger om, hvad der er fundet ved undersøgelsen og ransagningen.

Politiet har tidligere udtalt, at de tekniske undersøgelser tyder på, at ubåden fredag formiddag blev sænket bevidst.

Ubådsejeren Peter Madsen blev reddet i land og sigtet for drabet på den forsvundne Kim Wall. Han blev lørdag varetægtsfængslet i 24 dage.

Har du billeder eller video af ubåden, hører TV 2 gerne fra dig. Du kan kontakte os på 1234@tv2.dk.