Krimi

Tilfældig igen ramt af skud på åben gade i København

Søndag aften blev en tilfældig person igen ramt af skud på Nørrebro i København.

- Det drejer sig om to mænd, der har affyret et ukendt antal skud fra en knallert, siger Thomas Tarpgaard, vagtchef ved Københavns Politi.

Ifølge den centrale efterforskningleder ved Københavns Politi er der tale om omkring otte skud.

Episoden fandt sted ud for Heimdalsgade 28, hvor en 39-årig mand blev ramt i benet. Han blev kørt på hospitalet umiddelbart efter og behandlet for sine skader. Det oplyser Københavns Politi til TV 2.

Tilfældig person ramt

Ifølge Københavns Politi er der tilsyneladende tale om en tilfældig person uden relation til bandemiljøet. Det kom frem mandag morgen.

Politiet mener dog, at skyderiet er banderelateret.

Kort efter skudepisoden blev der fundet en brændende knallert ved Bispeengbuen på Nørrebro.

- Det er selvfølgelig nærliggende at tro, at det er den, der har været brugt i forbindelse med skyderiet, siger Thomas Tarpgaard.

Flere vidner

Politiet oplyser desuden, at der er muligheder for at finde gerningsmændene.

- Vi har gode vidner derudefra, og vi har også en sandsynlig flugtrute. Det er klart, at vi skal undersøge det hele nærmere, før vi kan sige noget med sikkerhed, siger vagtchefen.

Det er sjette dag i træk, at der bliver skudt på Nørrebro og episode nummer 26 siden den 13. juni i år.

Bandeudvidelse skyld i ballade

Politiet mener, at skyderierne skyldes, at banden Loyal To Familia (LTF) er i konflikt med andre grupperinger omkring Mjølnerparken, det nordvestlige København og Husum.

Det er blandt andet banderne Nordvest Copenhagen og Husum-gruppen, men nogle af grupperingerne er ikke med sikkerhed tilknyttet en navngiven bande.

Ifølge TV 2-journalist Anders Lomholt, som har fulgt bandekonflikten tæt, handler konflikten om, at Loyal to Familia er i gang med at ekspandere kraftigt.

- LTF har oprindeligt sit udgangspunkt på Blågårds Plads på Nørrebro, men i løbet af i år har vi set dem ekspandere voldsomt ud over hele landet. I forsommeren var det i Jylland, hvor de etablerede sig i Aarhus - med en masse ballade og skyderier i kølvandet. Desuden har de også etableret sig flere andre steder i Jylland og i Nordsjælland, siger han.