Ubådssagen

Se billederne: Sådan ser der ud inde i ubåden Nautilus

Ubåden Nautilus danner rammerne om den spektakulære sag, hvor en svensk journalist er forsvundet. Her kan du se, hvordan der ser ud inde i ubåden.

Sagen om den hjemmebyggede ubåd "UC3 Nautilus" begyndte med en storstilet eftersøgning og er foreløbig endt med en fængsling af ubådsejeren Peter Madsen, kaldet "Raket-Madsen", for uagtsomt manddrab.

Peter Madsen arbejder inde i Nautilus i 2015.

Ubåden "Nautilus" forliste fredag, men ejeren og skipperen, opfinder Peter Madsen, blev reddet i land.

Nautilus set indefra.

Han var sejlet ud med den svenske journalist Kim Wall som gæst, men hun er savnet, og eftersøgningen af hende er mandag fortsat i fuld gang.

Peter Madsen arbejder inde i Nautilus i 2015.

Lørdag blev Madsen varetægtsfængslet af en dommer i Københavns Byret som sigtet for uagtsomt manddrab. Han har accepteret frihedsberøvelsen.

Nautilus set indefra.

Han har forklaret, at han satte sin gæst af ved restaurationen Halvandet i Københavns havn sent torsdag aften og derefter fortsatte sejladsen, men denne oplysning er det ikke lykkedes for politiet at få bekræftet.

Peter Madsen arbejder inde i Nautilus i 2015.

Mandag beder politiet i øvrigt om hjælp fra offentligheden i forbindelse med efterforskningen.

Nautilus set indefra.

Efterforskerne vil gerne tale med alle, der har været på tur med Peter Madsen i ubåden. Det sker i et ønske om at få afdækket, hvordan andre ture med "Nautilus" er foregået.

Peter Madsen arbejder inde i Nautilus i 2015.

Ud fra bådens elektronik forsøger teknikere at danne sig et billede af den præcise sejlrute.

Nautilus set indefra.

Ubåden blev bygget som et hobbyprojekt og blev søsat i 2008. "Nautilus" er en af verdens største hjemmebyggede ubåde. Den er 18 meter lang og vejer mere end 30 ton.

Politiets teknikere undersøger nu Nautilus for eventuelle spor.
nautilus, ubåd
Mange kender ham som Raket-Madsen - Opfinder-iværksætteren med stor interesse for raketter og ubåde. Video: Anne Brandbjerg