Ubådssagen

Se billederne: Sådan ser der ud inde i ubåden Nautilus

Ubåden Nautilus danner rammerne om den spektakulære sag, hvor en svensk journalist er forsvundet. Her kan du se, hvordan der ser ud inde i ubåden.

Sagen om den hjemmebyggede ubåd "UC3 Nautilus" begyndte med en storstilet eftersøgning og er foreløbig endt med en fængsling af ubådsejeren Peter Madsen, kaldet "Raket-Madsen", for uagtsomt manddrab.

Ubåden "Nautilus" forliste fredag, men ejeren og skipperen, opfinder Peter Madsen, blev reddet i land.

Han var sejlet ud med den svenske journalist Kim Wall som gæst, men hun er savnet, og eftersøgningen af hende er mandag fortsat i fuld gang.

Lørdag blev Madsen varetægtsfængslet af en dommer i Københavns Byret som sigtet for uagtsomt manddrab. Han har accepteret frihedsberøvelsen.

Han har forklaret, at han satte sin gæst af ved restaurationen Halvandet i Københavns havn sent torsdag aften og derefter fortsatte sejladsen, men denne oplysning er det ikke lykkedes for politiet at få bekræftet.

Mandag beder politiet i øvrigt om hjælp fra offentligheden i forbindelse med efterforskningen.

Efterforskerne vil gerne tale med alle, der har været på tur med Peter Madsen i ubåden. Det sker i et ønske om at få afdækket, hvordan andre ture med "Nautilus" er foregået.

Ud fra bådens elektronik forsøger teknikere at danne sig et billede af den præcise sejlrute.

Ubåden blev bygget som et hobbyprojekt og blev søsat i 2008. "Nautilus" er en af verdens største hjemmebyggede ubåde. Den er 18 meter lang og vejer mere end 30 ton.

Mange kender ham som Raket-Madsen - Opfinder-iværksætteren med stor interesse for raketter og ubåde. Video: Anne Brandbjerg