Ubådssagen

Politiet går igen om bord i ubåd - forsvaret sender fly i luften

Den 30-årige journalist Kim Wall er stadig ikke fundet. Nu søger politiet fra luften.

Københavns Politi er mandag atter gået ombord på Peter Madsens ubåd UC3 Nautilus, som ifølge politiet er et potentielt gerningssted og dermed centrum for en mulig drabssag, hvor en svensk journalist er forsvundet under en sejlads på fartøjet med opfinderen Peter Madsen.

Et hold teknikere og en drone er i gang med at undersøge ubåden, fortæller TV 2s reporter, der befinder sig ved Københavns Nordhavn, hvor ubåden er opmagasineret.

Politiet gik ombord på den bjærgede ubåd for første gang søndag formiddag klokken 10, og de fortsætter altså nu undersøgelsen på anden dag.

Efter det indledende gennemsyn søndag kunne Københavns Politi oplyse, at der ikke var nogen personer i ubåden.

- I ubåden er der ingen personer. Hverken døde eller levende, sagde drabschef ved Københavns Politi, Jens Møller, ved et pressemøde fra Københavns politigård søndag.

Han sagde yderligere, at det virker til at være en "bevidst handling", at ubåden fredag sank, efter ejeren Peter Madsen blev reddet i land, og at ubåden altså fortsat betragtes som et muligt gerningssted.

Politiet er for anden dag i træk ombord på Nautilus.
En drone er sat i luften i forbindelse med undersøgelsen af Nautilus.

Defender-fly sat på opgaven

Flyvehjemmeværnet støtter ifølge Ritzau politiet i eftersøgningen af den forsvundne 30-årige journalist, Kim Wall.

Der er sat et Defender-fly i luften, som skal støtte politiet i deres efterforskning, oplyser vagtholdslederen hos Forsvarets Søredningstjeneste.

Svenska Dagbladet skriver, at politiet har bedt de svenske myndigheder om lov til at overflyve svensk luftrum, så det er altså ikke kun i dansk luftrum, flyet skal lede.

Peter Madsen stadig varetægtsfængslet

Peter Madsens første forklaring var, at han havde sat Kim Wall af på Refshaleøen torsdag kl 22.30, men han har siden ændret forklaring.

Han er nu sigtet for drab og er indtil videre varetægtsfængslet til den 26. august.

Mandag morgen accepterede han varetægtsfængslingen, men nægter sig stadig skyldig.