Krimi

Politiet: Ofre for skud i København var tilfældige mænd

To gerningsmænd på scooter skød seks til otte kugler mod de to tilfældige ofre.

De to ofre for skyderiet på Nørrebro i København lørdag aften var tilfældige mænd, som intet har med den igangværende bandekonflikt at gøre.

Der er tale om to unge mænd, oplyser Jørgen Skov, der er ledende politiinspektør ved Københavns Politi, på et pressemøde ved politigården søndag formiddag.

- To personer på scooter skyder seks til otte skud mod de forurettede foran en forretning på Nørrebrogade. De bliver begge ramt, og de er i behandling på Rigshospitalet, men er uden for livsfare, siger Jørgen Skov.

De første betjente, der ankom til stedet, gav livreddende førstehjælp til de to ofre, som er henholdsvis 23 og 24 år.

Med lørdagens skyderi på Nørrebro er antallet af hændelser, hvor der er blevet skudt mod tilfældige forbipasserende, oppe på tre i alt. De to andre gange har været ude i bydelen Tingbjerg og ved Mimersgade.

Den 4. august blev en 17-årig ung mand et tilfældigt offer, da to mænd på knallert skød ham i foden i Tingbjerg i den nordvestlige del af København.

Dagen efter blev en ung mand på 19 år skudt i benet på Mimersgade på Nørrebro. Offeret var ifølge politiet også en tilfældig mand, der intet havde at gøre med bandekonflikten.

Vil i kontakt med vidner

Københavns Politi har indtil nu foretaget mere end 500 visitationer, og 17 personer er blevet fængslet i forbindelse med den verserende bandekonflikt.

- Yderligere to personer blev fængslet i går for henholdsvis trusler mod en betjent og røveri. Er man en del af banderne, er man kriminel, så bliver man stillet til ansvar for, hvad man gør, siger Jørgen Skov.

Politiet vil meget gerne i kontakt med vidner, der har set noget omkring Den Røde Plads og Nørrebrogade. Flere har set en scooter køre væk fra stedet ad Lundtoftegade omkring klokken 23.30 lørdag aften.

- Vi er meget interesserede i at tale med alle, der kan have set noget. Man skal ikke tænke, at 'det er der nok andre, der har ringet om', siger Jørgen Skov.

Siden 20. juni er der registreret mindst 24 banderelatede skyderier i København.

To personer ramt ved nyt skyderi på Nørrebro Video: Esther Margrethe Lynard