Ubådssagen

Ubådsejer sigtet for at dræbe svensk journalist på 'ukendt måde'

Peter Madsen nægter sig skyldig.

Opfinder Peter Madsen er sigtet for på "ukendt måde" at have dræbt den svenske journalist på et tidspunkt efter klokken 19 torsdag.

Det fremgår af sigtelsen mod ham.

- Der er en sigtelse for manddrab efter straffelovens paragraf 237 ved 10. august 2017 i tidspunktet efter klokken 19 på et ukendt sted og ukendt måde at have dræbt Kim Wall, lyder det i sigtelsen.

Peter Madsen nægter sig skyldig, oplyser den beskikkede forsvarer ifølge TV 2s reporter, der er til stede i Københavns Byret.

Han vil "meget gerne" afgive forklaring i sagen, men det kommer først til at ske under grundlovsforhøret senere på dagen.

Anklager Louise Nielsen har oplyst, at hun vil komme med en begæring om at afholde retsmødet for lukkede døre.

Det ønsker politiet almindeligvis for at beskytte den videre efterforskning i sagen, forklarer TV 2s reporter på stedet, Astrid Søndberg.

- Vi ved, at Københavns Politi ikke er klar over, hvad der ligger inde i ubåden, vi ved, at den svenske kvinde fortsat er savnet, og vi ved, at Københavns Polti fortsat leder efter vidner og er ved at gennemgå forskellige overvågningsbilleder. Politiet ønsker ikke at den videre efterforskning skal blive forstyrret af for mange historier og muligvis også nogen, som kunne ændre på noget, der skal bruges i efterforskningen, siger Astrid Søndberg fra Københavns Byret.

Peter Madsen har selv ønsket forsvarer Bettina Engmark i sagen.

Fastholder at være alene om bord, da ubåd gik ned

Politiet leder stadig efter den 30-årige kvinde fra Sverige, som ikke er blevet set, siden hun stævnede ud i ubåden sammen med Peter Madsen.

Selv siger han, at den svenske journalist blev sat af på Refshaleøen torsdag aften, men det er endnu uklart, om hun er blevet set derude eller fanget på restauranters overvågningskameraer.

Fredag fastholdt Peter Madsen dog, at han var alene om om bord, da ubåden løb ind i problemer. Det var angiveligt fejl på en ballasttank, og ubåden sank kort før, han blev reddet.

- Jeg var bare på en øvetur, hvor jeg legede med forskellige ting på ubåden, og så opstod der en fejl, sagde Peter Madsen fredag til TV 2, kort før han blev kørt til afhøring hos politiet og senere på retsmedicinsk for at sikre spor.

Københavns Politi oplyser, at bjærgningen af ubåden er påbegyndt lørdag formiddag.

Herefter skal den bringes ind til havnen i København og undersøges af en kriminaltekniker.