Landsret stadfæster dom mod tys-tys-kilden
Tys-tys-kilden idømmes tirsdag halvandet års fængsel i Østre Landsret.
Østre Landsret stadfæster tirsdag byrettens dom på halvandet års fængsel til den såkaldte tys-tys-kilde i Se og Hør-sagen.
Manden havde anket til formildelse.
Faktisk gik manden også efter at få sagen til at gå om.
Det skete, fordi en domsmand i sagen i byretten dagen efter dommen i november udtalte sig om sagen i Radio24Syv-programmet 'Det, vi taler om'.
- Jeg synes, de skal uddø, sagde domsmanden blandt andet om sladderpressen i programmet, der tirsdag blev afspillet i retten.
Privat holdning
Men landsretten mente ikke, at det gjorde domsmanden inhabil.
- Domsmanden giver udtryk for en privat holdning og til det generelle straffeniveau i straffesager. Domsmanden giver samtidig klart udtryk for at være bundet af loven, lød det i begrundelsen.
Tys-tys-kilden har fået sit navn, fordi han som ansat ved IBM/Nets som it-operatør skaffede sig uberettiget adgang til oplysninger om kendte danskeres gøren og laden.
Det fik han 10.000 kroner for om måneden af Se og Hør.
Til at starte med ankede han til frifindelse. Siden blev det krav reduceret til et ønske om en mildere straf. Skyldsspørgsmålet blev ikke anket.
Tydeligt bedrøvet
Mandens forsvarer, advokat Michael Juul Eriksen, gik efter, at straffen skulle barberes ned til seks måneders ubetinget fængsels og et års betinget fængsel.
Men også det afviste landsretten.
Tys-tys-kilden reagerede tydeligt bedrøvet, da afgørelsen blev læst op. Inden dommerne gik til votering, fik han mulighed for at komme med de sidste ord.
- Jeg fortryder mine handlinger. Men jeg synes, at det hele er blevet kørt meget op. Hvad hjælper det at sætte mig i fængsel? Jeg skal jo bare videre med mit liv, sagde han.
Det var en bog fra tidligere Se og Hør-journalist Ken B. Rasmussen, der fik sagen til at rulle. Den er blevet kaldt danmarkshistoriens største sag mod medierne.
Mibrugte kollegers koder
I bogen 'Livet, det forbandede' blev det beskrevet, hvordan en kilde fodrede ugebladet med oplysninger om kendte ud fra deres brug af kreditkort.
Kreditkortoperatøren Nets ligger i Ballerup, så Københavns Vestegns Politi gik ind i sagen.
Efterforskningen afdækkede ifølge politiet, at tys-tys-kilden havde misbrugt kollegers adgangskoder til at følge med, når kendisserne brugte deres kreditkort.