Skyderier vækker bekymring hos lokale: - Jeg tør ikke gå hjem om aftenen

Der er øget usikkerhed blandt beboere i området, som tidligere har været ramt af skudepisoder.

Natten til lørdag blev der endnu engang affyret skud i Københavnsområdet. To gange blev tilfældige unge mænd ramt af skud inden for et døgn, og de blev dermed ufrivilligt indblandet i den seneste tids uroligheder. Alene siden 12. juni i år har der været 18 skudepisoder i hovedstadsområdet, oplyser politiet.

Efter den seneste tids mange skudepisoder har politiet lørdag været ude og advare unge mænd i alderen 17-25 år, som ifølge politiet er særligt udsatte. Politiet opfordrer mænd til at passe på sig selv, hvis de færdes i de udsatte områder.

Det vækker bekymring hos beboerne i området, der i stigende grad føler sig usikre i deres lokalområde.

- Det gør da én lidt bange, at man lige skal passe lidt ekstra på. Det er lidt foruroligende, om de kan stoppe det. Hvis det bare sker igen og igen, bliver man lidt urolig, siger 19-årige Andreas Mossner, der bor få meter fra den ene skudepisode. 

Amina Thorbak troede, det var et skuespil, da hun blev vidne til et skyderi, da hun var på vej til koncert lørdag klokken 00.30 på Nørrebro.

Her så hun en 20-årig mand, som var ramt af skud, der var faldet ned i en kælder. Desuden så hun to maskerede mænd på cykel køre væk fra stedet.

- Så ligger han og råber og skriger. Så kommer han op igen, og vi venter på ham i et kryds, mens han kommer humpende. Så spørger vi ham, om han skal have noget hjælp, men han siger 'nej tak', og går ydmygt videre, fortæller Amina Thorbak.

Vækker beymring

Rasmus Jensen, der er næstformand i Bispebjerg Lokaludvalg, fortæller ifølge Ritzau, at skyderierne i området vækker bekymring hos de lokale.

- Vi oplever, at der er en øget bekymring og usikkerhed blandt de beboere, der bor i nærområdet af de her skyderier, siger han.

- Der er en del beboere, der møder op til vores arrangementer og udtrykker, at de er utrygge og ønsker en stærkere indsats i området.

Er begyndt at lukke forretningen tidligere

84-årige Elinor Infred har en kjoleforretning på Mimersgade på Nørrebro. Det har hun haft de sidste 53 år. Den seneste tids banderelaterede skudepisoder på Nørrebro har påvirket hende. 

- Det er så utrygt, siger Elinor Infred til TV2 Lorry, da vi de møder hende i forretningen ovenpå nattens skudepisode, hvor en tilfældig mand blev ramt af skud på Mimersgade.

De banderelaterede skyderier på Nørrebro skaber utryghed, og en butiksejer oplever, at kunderne er bange for at komme i forretningen. Video: TV 2 Kosmopol

- Jeg er begyndt at lukke forretningen tidligere, fordi jeg simpelthen ikke tør gå hjem om aftenen, siger hun.

Københavns Politi oplyser lørdag aften, at de vil sende et fly i luften, der skal overvåge visitationszonen i København efter de mange skyderier.

Bandeskyderier i København

 1. 2017

  1. 19-årig ramt af skud

   Kort efter midnat bliver en 19-årig mand skudt i benet i Mimersgade på Nørrebro. Offeret er en tilfældig mand, der intet har at gøre med bandekonflikten.

  2. En 17-årig dreng ramt af skud

   En 17-årig dreng bliver det tilfældige offer, da to mænd på knallert skyder ham i foden i Tingbjerg.

  3. En person ramt af skud

   Der bliver kort før klokken 13 affyret skud mellem to biler på Rovsingsgade i København. En bliver ramt. Politiet mener, at der er tale om "en bytter" efter et skyderi i samme gade 25. juli.

  4. 24-årig ramt af skud

   En 24-årig mand bliver skudt i ryggen, da han er ved at gå over et fodgængerfelt i lyskrydset ved Frederiksborgvej og Tomsgårdsvej. Det er to mænd på en knallert, der åbner ild.

  5. Mand ramt af skud

   To mænd på knallert affyrer flere skud på Nørrebrogade. En mand bliver ramt i den ene balle.

  6. Skud affyret

   Flere skud bliver affyret i Mjølnerparken. Tre biler - men ingen personer - bliver ramt.

  7. 26-årig mand ramt af skud

   En 26-årig mand bliver ramt af to skud i benet, da en bil stopper op i Rovsinggade, og en mand affyrer 8-10 skud. Kort efter bliver to mænd på 23 og 29 år anholdt i Mjølnerparken. De bliver dagen efter varetægtsfængslet.

  8. Skud affyret

   Skyderi i Mimersgade. Politiet finder efterfølgende afskudte hylstre, og dagen efter finder politiet et skudhul i en kaffebar på Heimdalsgade.

  9. Skud affyret

   Ukendte personer affyrer skud fra en knallert på Frederiksborgvej. To af skuddene rammer ruder i en kiosk og i en lejlighed. Ingen bliver ramt.

  10. Skud affyret mod gruppe

   På Gadelandet i Husum kommer to personer på en knallert kørende forbi en gruppe personer om eftermiddagen. Den ene affyrer mindst 12 skud mod gruppen. Politiet mener, at der er tale om "en bytter" for et skyderi samme morgen på Bogtrykkervej.

  11. Skud affyret

   Der bliver skudt på Bogtrykkervej i Nordvestkvarteret nær Tagensbo Skole natten til 13. juni. Politiet finder flere patronhylstre, men ingen gerningsmænd eller nogen ramte.

  12. Bil ramt ved Mjølnerparken

   Da klokken var 22.06 modtog Københavns Politi en anmeldelse om, at flere skud var afgivet ved Mjølnerparken på Nørrebro i København.

   Ingen personer har henvendt sig på skadestuen med skader efter skuddene - efterfølgende har efterforskere fundet et skudhul i en bil.

   Skyderiet er sket på strækningen mellem Mimersgade og Tagensvej, der ligger på den ydre del af Nørrebro.

Københavns Politi oplyser 10. august, at der har været 20 skudepisoder i hovedstadsområdet siden 12. juni. Desuden har der været flere tilfælde af knivoverfald.

Kilde: Københavns Politi