Politiet om voldelige overfald: - Det handler om hævn, hævn for hævnens skyld

​Den presserende bandekonflikt får nu Københavns Politi til at forlænge og udvide den såkaldte visitationszone.

- Det starter altid med ét skyderi, ét sammenstød. Nu handler det om hævn. Hævn for hævnens skyld.

Sådan siger ledende chefpolitiinspektør hos Københavns Politi, Jørgen Bergen Skov, om bandernes motiver i den blodige bandekonflikt, der lige nu hærger den danske hovedstad.

En konflikt, som får politiet til at forlænge den visitationszone, der siden den 20. juli har omfattet Nørrebro, Brønshøj og Husum, og givet politiet ret til at foretage visitationer af personer og ejendele uden en konkret mistanke.

- Med de skyderier, som vi har haft de seneste uger, er der rigtig god grund til at forlænge visitationszonen. Men vi udvider den også, siger Jørgen Bergen Skov til TV 2.

Den nye visitationszone, som kan ses på kortet herunder, gælder fra den 3. august klokken 12.00 til den 17. august klokken 12.00.

15 skydevåben fundet 

Københavns Politi har flere end 300 gange benyttet sig af retten til at visitere personer – uden at det dog har givet ”ret mange beslaglæggelser”.

- Vi håber, at man vælger ikke at bære våben, og det er også det, som vi ser. I stedet gemmer de våben i området. Så de går ikke rundt bevæbnet, men har adgang til våben i området, forklarer Jørgen Bergen Skov.

Siden den 20. juli har politiet beslaglagt 15 skydevåben og knive, der har været gemt i buske, elevatorer og loftrum.

Hvem bekriger hinanden?

Siden 12. juni har Københavns Politi registreret 15 skyderier og to voldlige overfald. Et på gaden og et ved Vester Fængsel. Alle med relation til den blodige bandekonflikt, der lige nu udspiller sig i hovedstaden.

Senest er en 24-årig mand onsdag aften blevet ramt af skud i Københavns Nordvestkvarter, hvor to gerningsmænd efterfølgende flygtede på knallert.

- Vores indtryk er, at vi på den ene side har Loyal to Familia – en bande, som blandt andet holder til på indre Nørrebro og i Tingbjerg – og så er det en gruppering, som har sit udspring omkring Mjølnerparken, Nordvestkvartet og Husum, siger Jørgen Bergen Skov.

Men hvilke personer, der tilhører hvilke grupperinger, er ikke helt sort-hvidt. Bandemedlemmerne skifter nemlig mellem de forskellige grupperinger.

- Det er det, som gør billedet svært. I en uge hedder man en ting, og i den anden uge er man noget andet. Men det er de samme mennesker og de samme konflikter.