Krimi

Politi finder flugtbil uden gerningsmænd efter skyderi

Nordsjællands Politi efterforsker sagen som et drabsforsøg, og vil gerne høre fra vidner.

En eller flere gerningsmænd er fortsat på fri fod, efter at en 22-årig mand torsdag aften blev skudt i foden ved en ubemandet tankstation i Helsingør. 

Han søgte umiddelbart efter skyderiet hjælp ved en hus i nærheden, men valgte at forlade stedet, inden den tilkaldte ambulance nåede frem. Han blev dog senere fundet på skadestuen, hvor en bekendt havde kørt ham til behandling.

To personer var til stede i en sølvfarvet Audi S5, da skyderiet fandt sted. De blev set køre fra stedet umiddelbart efter skyderiet. 

Det forklarede Jan Hedager, vagtchef ved Nordsjællands Politi, natten til fredag. 

Jagtede bil

Politiet satte efter skyderiet jagten ind på den pågældende bil, men gerningsmændene slap væk. 

Det fik Nordsjællands Politi til at efterlyse vidner, der havde set den pågældende bil, og tidligt fredag morgen stødte en patrulje fra Københavns Vestegns Politi på bilen, der var udbrændt, i Albertslund. 

Det oplyser Jesper Hansen, vagtchef ved Nordsjællands Politi fredag morgen. 

- Vi har fundet bilen nu, men ellers har vi ikke flere oplysninger i sagen, siger han. 

Han kan dermed heller ikke oplyse, om bilen var meldt stjålet. 

Flygtede fra ambulance

Den 22-årige er kendt af Nordsjællands Politi, og det kan ikke udelukkes, at episoden har forbindelse til den nuværende situation i bandemiljøet.

- Sagen bliver efterforsket som et drabsforsøg, og vil gerne høre fra vidner eller andre, som har oplysninger i sagen, siger Henriette Døssing, pressekonsulent i Nordsjællands Politi.

Tankstationen, hvor skyderiet fandt sted, ligger på Kongevejen i Helsingør. Anmeldelsen, hvor der blev bedt om en ambulance, tikkede ind torsdag klokken 20.47.

Af hensyn til den videre efterforskning har Nordsjællands Politi på nuværende tidspunkt ikke yderligere oplysninger eller kommentarer til sagen.

Nordsjællands Politi kan kontaktes på telefon 114.