Krimi

Politi målte farten ved spejderlejr: 144 kørte for hurtigt

En bilist kørte 118 kilometer i timen, hvor man højest måtte køre 60.

Da 40.000 spejdere søndag skulle hjem fra spejderlejr i Sønderborg, tog politiet opstilling med ATK-vogne på vejen for at måle bilernes fart.

Til anledningen var den tilladte hastighed sænket til 60 kilometer i timen på den sidste del af Sønderborgmotorvejen og på Omfartsvejen frem til rundkørslen ved Grundtvigs Allé.

Det skete ifølge Syd- og Sønderjyllands Politi for at hjælpe alle deltagere sikkert og hurtigt over Alssundbroen og væk fra lejren.

28 klip i kortet

Men mange af de forældre, der skulle hente deres børn, havde efter politiets udlægning lidt for travlt.

- I må have savnet børnene på #SL2017 (hashtag for årets spejderlejr, red.), skriver Syd- og Sønderjyllands Politi på Twitter.

3254 biler passerede ATK-vognen i løbet af de godt seks og en halv time, målingen varede i østgående retning. På den tid blev 144 biler taget i at køre for hurtigt.

28 kørte så hurtigt, at de står til klip i kørekortet, mens 10 personer står til betinget frakendelse af kørekortet.

Den bil med mest fart på kørte 118 kilometer i timen, hvor man måtte køre 60.

Kørte pænt hjem

I den anden retning var der til gengæld ikke en eneste, der kørte for stærkt, mens politiet målte hastigheder fra klokken 8.47 til 14.45.

- God trafikkultur på vej hjem fra #SL2017. ATK-Vestgående har registreret 6132 køretøjer, 0 sager. Det sker ikke hver dag, skriver Syd- og Sønderjyllands Politi på Twitter.

Begge målinger var på forhånd varslet af politiet.

Da spejderne ankom til spejderlejren sidste lørdag, var politiet også på vejen for at måle bilisternes fart.

Det resulterede i 48 klip i kørekortet og 13 betingede frakendelser. Også her var hastighedssbegrænsningen sat til 60 kilometer i timen. Den hurtigste bilist blev målt til 111 kilometer i timen.

Kontrol af busser

Det var ikke kun forældre i bil, politiet havde øje på, da spejderne søndag skulle hjem fra lejren. Mange skulle fragtes i busser. Og for at sikre, at sikkerheden var i orden, lavede politiet en stor kontrol af busserne.

- Jeg blev kaldt ind til noget politikontrol. De tjekkede mit førerkort og kørekort. De tjekkede kontrolapparatet og ildslukkeren og at dørene kan åbne og nødåbne og at bussen er i orden, fortæller buschauffør Martin Lassen A-Busserne/Turismo søndag til TV 2.

Først mandag vil politiet ud med resultaterne af buskontrollen.

Den seneste uge har der været stort fokus på sikkerheden i busser, fordi Nordjyllands Politi har dumpet den ene bus efter den anden ved Danmarks største fodboldstævne, Dana Cup i Hjørring.