Politiet vil tjekke busser med spejdere på vej fra lejr

Flere fejl på busser ved nordjysk fodboldevent får Sønderjyllands Politi til at kontrollere spejderbusser.

Når spejderlejren SL2017 i Sønderborg slutter søndag, vil der være kontrol med de busser, der kører spejderne hjem.

Politiet vil tjekke spejderbusserne, efter at flere busser til fodboldeventet Dana Cup i Hjørring har fået klippet pladerne eller er sendt til syn. Der har været problemer blandt andet med defekte bremser og med nødudgangene.

Inspiration fra Nordjylland

Kommunikationsmedarbejder Mads Dollerup-Scheibel ved Syd- og Sønderjyllands Politi fortæller, at kontrollen med spejderbusserne er "inspireret" af de nordjyske kontroller.

- Det er for at sikre, at både spejdere og ledere skal føle sig trygge, når det gælder transport - ligesom de også skal føle sig trygge med alt muligt andet, der sker på lejren, siger kommunikationsmedarbejderen.

Kontrollen sker i samarbejde mellem Syd- og Sønderjyllands Politi og Tungvognscenter Syd ved Sydøstjyllands Politi.

- Der bliver tale om en generel kontrol, hvor køretøjer og chauffører bliver kontrolleret i henhold til lovgivningen om erhvervskørsel, lyder det i en pressemeddelelse.

Kim Voigt Østrøm, pressechef ved Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen siger følgende til TV 2 angående kontrollen med busserne:

- Vi kan på nuværende tidspunkt ikke udtale os om vores konkrete initiativer, da vi som tidligere nævnt er ved at indsamle og nærlæse de relevante politirapporter. Når vi har dannet os et overblik over indholdet heri, vil vi ud fra en samlet vurdering afgøre, om det giver os anledning til at foretage os yderligere.

Kontrol af busser ved Spejdernes Lejr

Undervejs i løbet af spejdereventet har politiet været opmærksomme på de shuttlebusser, der har kørt deltagerne rundt, fortæller Mads Dollerup-Scheibel. Men der har ikke været gennemført en decideret kontrol som i Nordjylland.

Ved Dana Cup, der er en af de største ungdomsfodboldturneringer i verden, har politiet i fire dage gennemført kontroller med busserne, der har kørt deltagerne rundt.

De tre første dage - tirsdag til torsdag - blev i alt 51 busser undersøgt. 23 blev sendt til fornyet syn, mens fem fik klippet pladerne. Fredag har 18 busser været under politiets lup. Her blev seks busser sendt til syn, mens fire fik klippet nummerpladerne.

Søndag kommer turen så til Spejdernes Lejr, som begyndte 22. juli.