Krimi

Krigsveteran tiltalt for øksedrab på sine forældre

Den tidligere soldat kræves anbragt på ubestemt tid.

43-årige Lars Kragh dræbte i juli sidste år begge sine forældre i deres hjem i Uggelhuse ved Randers.

Det mener anklagemyndigheden ved Østjyllands Politi, som nu har rejst tiltale mod parrets søn.

Når det har taget så lang tid at lave et anklageskrift, skyldes det blandt andet, at anklagemyndigheden kræver manden anbragt på Sikringsafdelingen uden fastsat længstetid.

- Når der nedlægges så alvorlig en påstand som tidsubestemt anbringelse på Sikringsafdelingen, skal det forelægges en række forskellige myndigheder, og det har taget noget tid, siger senioranklager Birgitte Ernst i en pressemeddelelse.

- Derudover har der været tale om en meget omfattende efterforskning herunder indhentning af personlige oplysninger til brug for påstanden.

Kørte rundt i bil med ligene

Lars Kragh nægter sig skyldig i at have dræbt sine forældre. Ifølge hans forsvarer Ole Steen Christensen skete drabet i nødværge.

- Hvis man er presset i en sådan situation, at der er fare for en selv, så har man lov til at udøve vold tilbage, om man så må sige. Det er det, han gør gældende, fortalte Ole Steen Christensen til TV 2 i juli sidste år.

Familietragedien rullede over flere dage fra lørdag den 9. juli sidste år, hvor Østjyllands Politi efterlyste både 42-årige Lars Kragh og forældrene, som ikke var set siden torsdag den 7. juli, og frem til den 12. juli, hvor han blev anholdt i en bil ved Vonge Kirke i Midtjylland.

I bilen fandt politiet Kirsten og Jørgen Kragh, som begge var døde, og Lars Kragh blev sigtet for dobbelt manddrab.

Sygdommen dræbte forældrene

Storebroderen til Lars Kragh, Thomas Kragh, har tilgivet sin bror for drabene på sine forældre.

- Det var hans sygdom, der dræbte mor og far, har han tidligere udtalt.

Lars Kragh er krigsveteran. En læge har efter drabet erklæret ham i en tilstand af akut sindssyge eller en tilstand, der kan sidestilles dermed. Selv nægter han ifølge Ole Steen Christensen at tale med læger, da den tidligere soldat ikke selv mener, at han lider af Posttraumatisk stress syndrom (PTSD).

Men storebror Thomas Kragh er dog ikke i tvivl om, at Lars Kragh er meget syg. Han forklarer, at lillebroderen lider af PTSD, og at han er blevet mere og mere syg, fordi han ikke har villet i behandling. 

- Det har så til sidst udløst en psykose, som har været fyldt med vrangforestillinger. Det er så dybt tragisk, lyder ordene fra storebroderen.

- Mine forældre bad ham indtrængende om at komme i behandling. De kunne jo se, at han var blevet meget syg i sindet og derfor ikke i stand til at tage vare på sig selv. Han trængte til hjælp. Det var så desværre også det, de kom til at betale den ultimative pris for.

Kørte rundt i bil med ligene

Den 43-årige har siddet varetægtsfængslet i surrogat på Sikringsafdelingen siden den 13. juli sidste år.

Udover at han er tiltalt for drab på begge sine forældre ved at have slået dem i hovedet og på kroppen med en økse, er han også tiltalt for usømmelig behandling af lig ved at have kørt rundt i sin bil med ligene indpakket i plastikposer og tæpper.