Emilie Meng-sagen

Mindedes Emilie Meng i nat: - Vi har stadig en morder, der går løs

Borgere i Korsør var tidligt mandag morgen samlet ved byens station for at mindes Emilie Meng, der forsvandt for et år siden.

Klokken 04.07 mandag morgen var venner og bekendte samlet til til en mindehøjtidelighed.

De tændte stearinlys, holdt ét minuts stilhed og mindedes den 17-årige Emilie Meng, som forsvandt for præcis et år siden. 

- Emilie var en smilende, sød, glad og udadvendt pige. Hun elskede sin kirkekorssang, hun elskede sin familie og sine søskende, sine venner og veninder her i byen. Jeg er her for at sende tanker og en masse kærlighed til Emilie, siger arrangør Janni Rasmussen til TV ØST

Gerningsmand på fri fod

Emilie Meng sagde for et år siden farvel til sine veninder ved Korsør Station efter en bytur og satte kursen mod sine forældres hus et par kilometer derfra. 

Men hun nåede aldrig hjem, og i ugerne efter hendes forsvinden ledte både politi og frivillige forgæves efter hende.

Først fem måneder efter - på juleaftensdag sidste år - blev hun fundet død i en sø ved Regnemarks Bakke ved Borup. Politiet kunne hurtigt konkludere, at hun havde ligget der et stykke tid, og der var ingen tvivl om, at hun havde været udsat for en forbrydelse. 

Men på trods af politiets omfattende efterforskningsarbejde er der endnu ikke fundet nogen gerningsmand.

Og den manglende opklaring påvirker politipersonalet meget, fortæller politiinspektør Kim Kliver fra Sydsjællands- og Lolland-Falsters Politi i et stort interview med TV 2.  

- Det har engang imellem været udfordrende at sige til mine medarbejdere, at de altså er nødt til at komme hjem og få tanket batterierne op: Få sovet og spist og så komme tilbage og yde deres indsats. Men det er forståeligt, for hele teamet vil gøre alt for at få denne sag opklaret, siger han. 

Det er ikke et punktum

Mads Gøtler Stegmann er en af dem, der var mødt op til mandagens mindehøjtidelighed. Han er stolt over, at så mange stod tidligt op for at være med til at mindes Emilie Meng. 

Men han fortæller også til TV ØST, at beboerne i området er bekymrede og utrygge, fordi gerningsmanden endnu ikke er fundet.

- Mindehøjtideligheden i dag er ikke et punktum. Vi har stadig en morder, der går løs. Det er en måde at mærke dagen og hinanden på, men slut er det ikke, siger han.