Krimi

Dobbelt politimorder får afslag på fængselsløsladelse

Steen Viktor Christensen har siddet i fængsel i 24 år.

Den dobbelte politimorder Steen Viktor Christensen bliver ikke løsladt fra sin dom på livsvarigt fængsel.

Det oplyser Retten i Glostrup til Ekstra Bladet.

Steen Viktor Christensen går også under navnet "Batman-røveren". Det navn fik, da han under et røveri i 1992 var iført en Batman-kasket.

Efterfølgende fik han 12 års fængsel for 95 kriminelle forhold. Blandt andet voldtog han en 22-årig kvinde under et røveriforsøg i en bank.

Involveret i indsmugling af narkotika i fængslet

Under sin afsoning var han endvidere involveret i indsmugling af narkotika til fængslet.

Allerede efter at han havde afsonet seks år af sin straf, besluttede Kriminalforsorgen at give ham lov til at få uledsaget udgang.

Under en af disse lykkedes det ham at rejse til Finland, hvor han likviderede to politifolk, som var blevet kaldt ud til et røveri, med nakkeskud. For det fik han en livstidsdom.

Den 51-årige har på nuværende tidspunkt afsonet 24 års fængsel af to tidsbestemte domme, der tilsammen udgør omkring 15 års fængsel, samt livstidsdommen.

Derfor har han nu kunne søge om prøveløsladelse, men det er ikke forsvarligt at sætte ham på fri fod endnu, vurderer retten.

Er angiveligt blevet udsat for dødstrusler

Steen Viktor Christen skal have afsonet mindst to tredjedele af de tidsbestemte straffe plus 12 års fængsel af livstidsdommen for at kunne ansøge om prøveløsladelse.

Der har været holdt flere retsmøder siden november sidste år, men de er holdt bag lukkede døre af hensyn til drabsmandens personlige sikkerhed, skriver Ekstra Bladet.

I løbet af retssagerne er det kommet frem, at den kendte livstidsfange angiveligt er blevet udsat for dødstrusler under sin afsoning.

Det er kun ganske få fanger, der har siddet fængslet længere tid end Steen Viktor Christensen. Blandt andet den firedobbelte politimorder Palle Sørensen, der sad i godt 33 år, før han blev løsladt.