Krimi

Løse hjulbolte: Så skete det igen - kvinde mister forhjul

TV2 Nord logo
I samarbejde med TV2 Nord

En kvinde slap onsdag morgen med livet i behold, da hendes ene forhjul røg af bilen. Hun var lige kørt af motorvejen.

Løse hjulbolte er livsfarlige.

Det er alle eksperterne enige om, og onsdag morgen var en kvinde fra Serritslev tæt på at komme alvorligt til skade, da hendes ene forhjul røg af bilen, mens hun kørte.

- Jeg er rystet, chokeret og irriteret. Det kunne jo være gået helt galt. Gerningsmanden må jo være syg i hovedet, siger den lidt omtumlede kvinde til TV2 Nord umiddelbart efter ulykken. Kvinden ønsker ikke at få sit navn frem, men hendes navn er kendt af redaktionen.

Hun står i vejkanten og kigger på sin skadede bil og venter på, at politiet og hendes mand når frem til Høvejen i Nørresundby.

Strandet på landevejen

Kort forinden kom hun kørende nordfra på motorvejen med 130 kilometer i timer, da det begyndte at ryste i rattet.

- Min bil har en dårlig kobling, så jeg troede første, det var derfor. Så jeg kørte fra motorvejen ved Vestbjerg og fortsatte ad landevejen. Men pludselig fløj hjulboltene omkring ørerne på mig, og så faldt hjulet af - og nu holder jeg her, forklarer hun. 

Kvindens mand er mekaniker og havde sikret alle fire hjul med låsebolte. Alligevel kunne ulykken ske. 

- Gerningsmanden har pillet min hjulkapsel af, løsnet boltene og sat hjulkapslen på igen. Hvordan skulle jeg have opdaget det? Jeg har godt læst om det, men man går jo ikke rundt og piller hjulkapslerne af og tjekker boltene, hver eneste gang man kører. Men det skal man åbenbart til, konkluderer hun. 

Hun mener, at hjulboltene må være blevet løsnet i nærheden af hendes arbejde. 

- Jeg bor langt ude på landet, hvor der ikke kommer andre mennesker end os selv. Så jeg tror, det må være sket på Studievej i Nørresundby, hvor jeg parkerer, når jeg er på arbejde.

Hun har ikke meget til overs for gerningsmanden.

- Vedkommende skulle få sig et liv i stedet for at risikere, at andre bliver slået ihjel, siger hun, og gyser ved tanken om, at hun er kørt frem og tilbage på motorvejen med 130 kilometer i timen med et løse hjulbolte.

Kan give fængselsstraf

Hos Nordjyllands Politi bekræfter man, at den livsfarlige trend fortsætter. 

- Vi får stadig meldinger ind om løse hjulbolte. Kvinden i vejkanten på Høvejen er den seneste, siger vagtchef Per Jørgensen og advarer andre om at løsne hjulbolte.

- Det er livsfarligt, og man kan risikere, at de implicerede får alvorlige personskader. Ryger hjulet af, kan man ikke styre, så der er stor risiko for, at man kører frontalt ind i andre biler, og flere kommer til skade.

Han oplyser, at politiet efterforsker sagerne, og paragraffen er klar. 

- Når vi fanger gerningsmændene, vil de blive sigtet efter straffelovens paragraf 252, der handler om forsøg på forvoldt fare for andres liv og førlighed, siger Per Jørgensen. 

Straframmen er op til otte års fængsel.