Krimi

Ny optrapning i bandekrig: Flere skud affyret ved bazar

Ny skudepisode i Aarhus, hvor en bandekonflikt i øjeblikket udspiller sig.

Sent lørdag eftermiddag er der blevet skudt ved Bazar Vest i Aarhus.

Det bekræfter Østjyllands Politi over for TV 2.

- Klokken 17.05 får vi anmeldelse om skud ved Bazar Vest. Der er afgivet flere skud, umiddelbart er ingen personer blevet ramt. Vi er nu tilstede derude og efterforsker sagen, siger vagtchef Bo Christensen.

Politiet har ikke anholdt nogen, og vagtchefen kan ikke sige, om der er nogen mistænkte.

Bandekonflikt i gang

Der har den seneste tid været flere skyderier i Aarhus på grund af en bandekonflikt, som i øjeblikket udspiller sig mellem på den ene side den såkaldte ’Brabrand-gruppering’ og deres allierede fra Black Army og på den anden side de nyankommne Loyal To Familia.

Politiet betragter lørdagens skyderi som et led i den verserende bandekonflikt, skriver Østjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Bazar Vest er en basar med mere end 100 butikker, som ligger på Edwin Rahrs Vej i Brabrand i det vestlige Aarhus.

Skuddene faldt ved Autobazaren, skriver politiet i pressemeddelelsen.

Tidslinje over konflikten i Aarhus

 1. 2017

  1. Masseanholdelser

   Den 26. maj blev 70 formodede bandefolk anholdt i det vestlige Aarhus under en større aktion i forbindelse med flere uroligheder i området. Alle bortset fra en blev dog efterfølgende løsladt.

  2. Grov vold

   Den 3. juni løb to personer med stik- og slagvåben ind i en butik ved Ekkodalen i Aarhus V, angiveligt for at lede efter folk fra andre grupperinger. Den ene blev genkendt og blev sigtet for forsøg på grov vold.

  3. Skud

   Samme aften blev der affyret skud mellem grupperingerne på Bispehavevej. Efterfølgende blev to personer anholdt. Den ene blev sigtet for forsøg på manddrab, mens den anden var identisk med en af personerne fra episoden fra Ekkodalen. Han blev sigtet for forsøg på grov vold og forsøg på manddrab. 

  4. Skud

   Natten til den 5. juni blev der affyret skud på en parkeringsplads ved City Vest i Brabrand. De involverede personer var forsvundet, da politiet nåede frem, men politifolkene kunne konstatere, at to parkerede biler var blevet ramt af skud.

  5. Skud

   Natten til den 12. juni blev en 21-årig mand ramt af flere skud på Edwin Rahrs Vej i Brabrand. Han blev senere meldt uden for livsfare.

  6. Skud

   Natten til den 17. juni blev to mænd ramt af skud ud for en boligblok i Bispehaven i det vestlige Aarhus. Begge mænd blev ramt i benene.

  7. Drabsforsøg og ulovlig tvang

   22. juni bliver to mænd på 21 og 18 år varetægtsfængslet, sigtet for drabsforsøg og ulovlig tvang efter skyderi i boligkvarteret Rosenhøj.