Krimi

Boligselskab: Vi kan ikke smide bander ud - for de bor her ikke

Det urohærgede boligkvarter Bispehaven i Aarhus er blevet hjemsted for den ene part i byens bandekrig. Men ingen af bandens medlemmer bor der.

Det aarhusianske boligkvarter Bispehaven er ufrivilligt blevet scenen for flere sammenstød i den bandekrig, der i den seneste måned har plaget Aarhus.

Men boligselskabet kan ikke gribe ind og smide uromagerne ud. Der er nemlig ingen af de involverede, der bor i Bispehaven.

Det skriver boligselskabet i dag i et brev til alle beboerne i afdelingen.

- De implicerede er ikke bosat i Bispehaven. Hvis de var det, ville vi ikke tøve med at opsige deres lejemål, men de kommer andre steder fra og støder så sammen her, skriver direktør Allan Søstrøm fra Østjysk Bolig i brevet til beboerne.

Bandekrigen i Aarhus står mellem på den ene side den såkaldte ’Brabrand-gruppering’ og deres allierede fra Black Army og på den anden side de nyankommne Loyal To Familia.

Der er ved flere lejligheder skudt med håndvåben i afdelingen. Det er naturligvis meget ubehageligt.

Brev fra boligselskabet til beboerne i Bispehaven

Loyal To Familia har etableret en base i Bispehaven, selv om de altså – ifølge boligselskabet – ikke bor der. Herfra fører de striden med Black Army og ’Brabrand-grupperingen’, der holder til i Gellerup kort derfra.

- Det har blandt andet betydet, at der ved flere lejligheder er blevet skudt med håndvåben i afdelingen. Det er naturligvis meget ubehageligt, og vi kan godt forstå, hvis I kigger jer en ekstra gang over skulderen, når I færdes i jeres afdeling lige nu.  Dem, der er skyld i uroen, er en del af en bandekonflikt mellem to eller flere bander. Det er altså vigtigt at forstå, at de kun er ude efter at få ram på hinanden og ikke på jer helt almindelige beboere, skriver Allan Søstrøm fra boligafdelingen.

Det er ikke lykkedes TV 2 at træffe Allan Søstrøm fredag, da han er i udlandet.

Tidslinje over konflikten i Aarhus

 1. 2017

  1. Masseanholdelser

   Den 26. maj blev 70 formodede bandefolk anholdt i det vestlige Aarhus under en større aktion i forbindelse med flere uroligheder i området. Alle bortset fra en blev dog efterfølgende løsladt.

  2. Grov vold

   Den 3. juni løb to personer med stik- og slagvåben ind i en butik ved Ekkodalen i Aarhus V, angiveligt for at lede efter folk fra andre grupperinger. Den ene blev genkendt og blev sigtet for forsøg på grov vold.

  3. Skud

   Samme aften blev der affyret skud mellem grupperingerne på Bispehavevej. Efterfølgende blev to personer anholdt. Den ene blev sigtet for forsøg på manddrab, mens den anden var identisk med en af personerne fra episoden fra Ekkodalen. Han blev sigtet for forsøg på grov vold og forsøg på manddrab. 

  4. Skud

   Natten til den 5. juni blev der affyret skud på en parkeringsplads ved City Vest i Brabrand. De involverede personer var forsvundet, da politiet nåede frem, men politifolkene kunne konstatere, at to parkerede biler var blevet ramt af skud.

  5. Skud

   Natten til den 12. juni blev en 21-årig mand ramt af flere skud på Edwin Rahrs Vej i Brabrand. Han blev senere meldt uden for livsfare.

  6. Skud

   Natten til den 17. juni blev to mænd ramt af skud ud for en boligblok i Bispehaven i det vestlige Aarhus. Begge mænd blev ramt i benene.

  7. Drabsforsøg og ulovlig tvang

   22. juni bliver to mænd på 21 og 18 år varetægtsfængslet, sigtet for drabsforsøg og ulovlig tvang efter skyderi i boligkvarteret Rosenhøj.