Fire nye tilfælde af løse hjulbolte: - Det er meget alvorligt

Adskillige bilister har oplevet at få løsnet hjulbolte på deres biler den seneste tid. I det seneste døgn er fire tilfælde blevet politianmeldt.

Der er blevet anmeldt adskillige tilfælde af løse hjulbolte på biler den seneste måned. Det seneste døgn er der blevet anmeldt fire nye tilfælde.

Både Nordjyllands Politi og Midt- og Vestsjællands Politi har siden onsdag modtaget anmeldelser fra borgere, der har oplevet problemet. I alt har fire borgere ringet til politiet, fordi hjulbolte på deres biler var løse. Ingen af de fire kom til skade.

Martin Bjerregaard, der er kommunikationsmedarbejder ved Midt- og Vestsjællands Politi, siger til TV 2, at politiet ser meget alvorligt på hændelserne.

- Det er ikke bare drengestreger, som vi ser det. Vi ser langt mere alvorligt på det end det.

Han fortæller, at ud fra det, som bilisterne, der anmelder episoderne, fortæller, tyder det på, at det er nogle ukendte gerningsmænd, der løsner folks hjulbolte.

- Vi har ikke nogen mistænkte endnu. Vi håber, at folk kan hjælpe, hvis de ser noget mistænkeligt eller har noget video, der kan føre os frem til eventuelle gerningsmænd, siger han.

Han opfordrer vidner til at ringe 1-1-4, hvis de oplever noget.

Flere lignende sager

Den sidste måned har der været flere lignende sager rundt omkring i landet.

Natten til søndag den 11. juni kørte en 54-årig kvinde hjem fra arbejde, da hun oplevede, at hendes bil opførte sig mærkeligt. Bilen havde holdt parkeret bag Rutebilstationen i Aarhus, så hun kørte forsigtigt hjem, da hun ikke umiddelbart kunne finde årsagen.

Dagen efter kunne hendes mand konstatere, at alle hjulboltene på venstre forhjul var blevet skruet løst.

Anmeldelsen var den tredje angående løse hjulbolte, som politikredsen havde fået i løbet af en uge.

Den sjællandske by Jyllinge ved Roskilde har også været hårdt ramt af tilfælde, hvor ukendte gerningsmænd skruer hjulboltene på biler af.

I weekenden fra den 10.-11. juni anmeldte både en 76-årig og en 64-årig mand fra Jyllinge, at alle deres hjulbolte på deres personbiler var blevet løsnet.

Førstnævnte opdagede det først, da han havde sat sig i bilen og kørte.

Hjul røg af

Tidligere på måneden nåede en 66-årig endnu længere. Her nåede et hjul at ryge af, efter at han havde passeret byskiltet og var nået ud på landevejen. Han slap dog uden skrammer.

- Nogle betragter det som drengestreger, men vi ser på det med langt større alvor. Eksemplet med varevognen, hvor hjulet faldt af, understreger kun alvoren i den her kriminalitet. Man sætter både bilistens og andre bilisters liv og helbred i fare. Den forbrydelse er beskrevet i straffeloven, siger Martin Bjerregaard fra Midt- og Vestsjællands Politi.

Havnede i grøftekant med totalskadet bil

Endnu værre gik det for Alexander Holzendorff, der pludselig mistede et forhjul, mens han kørte. Sammen med sin bil havnede han i en grøftekant, fik totalskadet bilen og fik et slemt piskesmæld.

- Jeg er helt sikker på, at nogen har fjernet de bolte, siger Alexander Holzendorff.

Bilen havde han købt tre måneder før, og da var den helt nysynet. Han havde ikke skiftet hjul på den siden.

Det var det venstre forhjul på Alexander Holzendorffs bil, der pludselig fløj af. Han slap selv med et slemt piskesmæld.
Det var det venstre forhjul på Alexander Holzendorffs bil, der pludselig fløj af. Han slap selv med et slemt piskesmæld. Foto: Alexander Holzendorff

Der har også været et enkelt tilfælde i Roskilde. I begyndelsen af maj var det en række biler på parkeringspladsen ved Hvalsø Station, og før det var der en lignende episode i Ringsted.

En borger fra Roskilde har í øvrigt delt et trick på Facebook, så man ikke som bilist risikerer at køre med løse hjulbolte. Se tricket her.

Få et overblik over hændelserne her: