Emilie Meng-sagen

Politiet om Hyundai: Det kan være morderens

Politiet frigav tirsdag en ny video i håb om, at borgere vil henvende sig i Emilie Meng-sagen. Det har ført til over 100 nye tip.

Da politiet tirsdag efterlyste en Hyundai i30, der kan have forbindelse til Emilie Mengs forsvinden, fik de hurtigt en række henvendelser, der kan få betydning for den videre opklaring.

Og politiet kan ikke udelukke, at bilen spiller en central rolle. Det fortæller Søren Ravn-Nielsen, der er vicepolitiinspektør ved Sydsjælland- og Lolland Falsters Politi.

- En anden mulighed er, at det kan være gerningsmanden, men så er vi jo også nået et skridt videre, hvis det er den hypotese, der holder, siger Søren Ravn.

Efterlysningen har betydet, at der er flere borgere, der har meldt sig med potentiel viden om enten sagen eller bilen.

- Vi har endda fået et par henvendelser, som ser rigtig interessante ud. Så vi håber, at vi nu med de nye spor og borgernes hjælp kan komme et skridt videre i sagen, udtaler vicepolitiinspektør Søren Ravn-Nielsen i en pressemeddelelse fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Mange kan sorteres fra

Ifølge vicepolitiinspektøren er nogle af borgernes observationer nemme at afskrive, fordi de bygger på en misforståelse.

- Der er nogle henvendelser, der går på det videoklip, der har været, hvor man mener, at det er en anden type bil, end den vi har offentliggjort (at vi leder efter, red.). Men da det er en video, vi selv har fremstillet, ved vi, at det er en Hyundai i30, som optræder på videoen, og derfor vil de kunne sorteres fra forholdsvis hurtigt. Men der er så en del henvendelser, som kræver en nærmere undersøgelse, før vi kan vurdere på dem, lyder det fra Søren Ravn-Nielsen.

Almindelig bil

En bil som den hvide Hyundai i30, der nu efterlyses, er en ret almindelig bil i Danmark, men det afskrækker ikke politiet.

- Vi håber på med denne her appel, at de personer, som har været omkring den bil den 10. juli om morgenen, henvender sig. De fleste mennesker kan huske – i hvert fald hvis man har opholdt sig i og omkring Korsør – at de var på stedet, og der håber vi, at de så reagerer på denne appel, selvom de ikke har givet sig til kende tidligere, siger altså vicepolitiinspektør ved Sydsjælland- og Lolland Falsters Politi Søren Ravn-Nielsen.