Emilie Meng-sagen

Emilie Mengs veninder har fået huer på: - Det er forfærdeligt

​Godt et år efter Emilie Mengs forsvinden håber hendes veninder, at et nyt spor kan lede politiet i retning af hendes morder.

De hvide huer med blåt bånd og rødt emblem knejser stolt på de to nyklækkede studenter.

- Det gør rigtig ondt. Emilie skulle jo have været her med os.

Sara Kolding og veninden Signe Nielsen sidder på en bænk foran Slagelse HF, hvor de mandag var oppe til deres afsluttende eksamen.

En eksamen, som deres afdøde veninde Emilie Meng skulle have taget sammen med dem.

- Det er så forfærdeligt. Hun skulle også have haft en hue på hovedet, været ude at køre studenterkørsel og med til vores fester. Det er så ubeskriveligt uretfærdigt, at nogen har taget hende væk på den måde, siger Signe Nielsen.

Veninderne sidder bøjet over det såkaldte årsskrift fra skolen. I bogen er et mindeord foreviget ved siden af et billede af den 17-årige pige, der forsvandt fra Korsør Station efter en bytur den 10. juli sidste år.

Hendes lig blev fundet i en skovsø i Borup ved Roskilde i december, og tirsdag har politiet offentliggjort et nyt spor i jagten på hendes morder: En efterlysning af en lys personbil, som kan hjælpe dem videre i opklaringen af Emilie Mengs drab.  

I bunden af artiklen kan du læse et tidslinje over forløbet fra Emilie Mengs forsvinden den 10. juli 2016 til i dag.

Politiet har fået et nyt og måske afgørende spor i sagen om 17-årige Emilie Meng, der forsvandt ved Korsør Station i de tidlige morgentimer 10. juli sidste år. Her er, hvad politiet ved med sikkerhed. Video: Anne Nordestgaard Dyrehauge

- Emilie var en glædesspreder

Signe Nielsen læser højt af de første linjer i årsskriftet til minde for sin døde veninde.

- Emilie var først og fremmest en glædesspreder. Hun var altid med på at lave noget sjovt, lige meget hvornår og hvor skør en idé, det så end var. Det skete tit, at vi sprang ud i nogle spontane oplevelser sammen, og de resulterede altid i at blive nogle af de bedste og mest værdifulde.

De to piger er enige om, at Emilie Meng vil være i deres tanker, når de skal fejre deres studentereksamen.

Billede af veninderne med Emilie Meng.

- Når vi skal have det sjovt, vil hun fylde endnu mere. Det er gode minder, hendes smil, hendes ansigt, alt hvad vi har oplevet sammen, kommer til at fylde, siger Sara Kolding.

Veninder går ikke alene

Det er godt et år siden, at Emilie Meng sidst blev set i live på Korsør Station. Hun havde været i byen med veninderne i Slagelse, hvor hun også gik i skole, og ville gå fra stationen og hjem alene.

Men hun kom som bekendt aldrig hjem og hendes morder er fortsat på fri fod.

- Det betyder for os, at vi går rundt og er bange. Det betyder, at vi skal tænke mere over vores liv og hvordan vi færdes, siger Sara Kolding.

Ingen i deres venindegruppe går alene hjem længere.

- Når man går på gaden, kører der alle mulige tanker gennem hovedet på en. Man ved ikke, om gerningsmanden kunne være en person, som man går forbi på gaden. Det er grusomt at tænke på, at vedkommende er derude et sted og ikke er fundet, siger Signe Nielsen.

Nyt spor i sagen

Sydsjællands- og Lolland-Falsters Politi har allerede modtaget en del henvendelser, efter de tidligere offentliggjorde detaljerne om den hvide personbil - deres seneste spor i sagen.

Og veninderne er taknemmelige for, at politiet stadig arbejder på højtryk og håber inderligt, at de snart kan fange Emilie Mengs morder.  

- Vi ønsker, at gerningsmanden eller -mændene skal findes. Mest af alt ønsker vi en afslutning på sagen, så vi ikke går uvidende rundt længere, siger Sara Kolding.

- Det er vores og familiens allerstørste ønske at få afsluttet det her.

Telefonerne kimer hos Sydsjællands- og Lolland-Falsters Politi, efter et nyt og måske afgørende tip tirsdag er blevet offentliggjort i sagen om den 17-årige Emilie Meng fra Korsør. Video: Elisabeth Thiis

Ved I noget?

Veninderne opfordrer alle, som har set eller hørt det mindste, som kunne hjælpe efterforskningen på vej til at kontakte politiet.

- For guds skyld, bare meld det ind til politiet, siger Signe Nielsen.

Signe Nielsen læser afslutningen af mindeordet højt:

- Intet i hele verden vil nogensinde kunne erstatte hende eller det, som hun gav os. Emilie var så meget for så mange, og både hun og vores minder vil være med os gemt i vores hjerter i uendelighed. Emilie er elsket og savnet.

Mysteriet om Emilie Meng

 1. 2016

  1. Emilie Meng forsvinder

   Emilie Meng blev fotograferet af et overvågningskamera på Korsør station.

   Den 17-årige pige blev sidst set klokken 04 søndag morgen, da hun tog afsked med to veninder ved Korsør Station efter en bytur i Slagelse lørdag aften. Fra Korsør Station skulle hun gå cirka fire kilometer alene gennem byen for at nå hjem til sin bopæl i midten af Korsør.

  2. Massiv eftersøgning går i gang

   Dagen igennem leder politi, 200 frivillige, hunde, dykkere og en helikopter efter den 17-årige pige. På et tidspunkt bliver helikopteren indstillet på grund af kraftig regn. Politiet oplyser, at Emilie Meng var "tynget af kærestesorger", efter en kæreste slog op med hende lørdag. I løbet af dagen indstiller politiet eftersøgningen.

  3. Livstegn på Facebook

   Emilie giver livstegn fra sig på Facebook. 

   - Det lader til, at hun ser sine beskeder. Hendes profilbillede viser sig ved de beskeder, som folk sender hende, og det må betyde, at hun er aktiv på en eller anden måde, siger indsatsleder Flemming Jensen til Sjællandske.

   Efterfølgende afviser efterforskningen, at man har fundet livstegn.

   Samme dag leder beredskabet efter Emilie i Noret, en indsø i Korsør.

  4. Familie udlover dusør

   Efter endnu en dag uden resultater indstiller politiet igen eftersøgningen af Emilie. Samme dag opretter familien en pengeindsamling til en dusør, som skal gives til den person, som leder dem på sporet af Emilie.

   Samme dag efterlyser politiet en ung mand med studenterhue i en bil, som blev set i nærheden af det sted, hvor pigen forsvandt. Politiet efterlyser også en cyklist.

  5. Efterforskning ændrer karakter

   Vidner fortæller, at de muligvis har set Emilie Meng gå i et område af Korsør. Samtidig skifter efterforskningen karakter, således at det er personfarlig kriminalitet, der overtager sagen.

   De to vidner, som politiet tidligere efterlyste, melder sig, men har intet nyt i sagen.

  6. Dykkere leder i havn

   Politiet sender to dykkere ned i Korsør Havn for endnu engang at undersøge området for den forsvundne Emilie Meng. Uden resultat.

  7. Politiet: Håbet svinder

   Politiet udtaler, at håbet svinder for at finde Emilie Meng i live.

  8. Politiet går dør til dør

   En uge efter Emilie Mengs forsvinden går politiet fra dør til dør i nabolaget i håb om at finde nye spor. Samtidig fortsætter over 400 frivillige med at lede.

  9. Emilie muligvis set i Horsens

   En mand fra Horsens mener at have set Emilie Meng i byen. Det viser sig dog ikke at have været hende.

  10. Efterlyser sort dametaske

   Politiet genoptager eftersøgningen med helikopter og efterlyser en lille sort dametaske, der kan have tilhørt Emilie Meng. Familien udlover en dusør på 40.000 kroner.

  11. Blod på snuden: Hundelufter slår alarm

   Politiet efterforsker togskinnerne mellem Korsør og Svenstrup, efter en hund kommer tilbage til sin egen med noget, der ligner blod på snude og poter. Det giver dog ikke noget resultat. 

  12. Sort trøjet fundet

   Sjællandske skriver, at politiet har fået indleveret en iturevet trøje magen til den, som Emilie Meng havde på, da hun sidst blev set 10. juli i Korsør. Det er dog ikke korrekt, oplyser politiet til Ritzau.

  13. Frivillige finder sort trøje

   En gruppe frivillige fra Forsvundne Personer finder ifølge TV Øst en sort trøje, der ligner den, som Emilie havde på, da hun forsvandt. Politiet vil af hensyn til den videre efterforskning ikke kommentere på de effekter, der indleveres i sagen.

  14. 'Genstande' bjerges ved Korsør

   Politiet bjerger flere 'genstande' fra vandet ud for Møllevangen i Korsør, efter en borger henvender sig til politiet, da 'noget' flyder rundt i vandoverfladen. Politiet konstaterer ved nærmere analyse, at der er tale om indvolde fra dyr.

  15. Politiet leder efter Emilie ved Skive

   En borger mener at have set Emilie ved Havnevej i Skive og har derfor taget et billede af pigen. Billedet ligner Emilie så meget, at Midt- og Vestjylland gennemfører en eftersøgning med hundepatruljer i området, som dog ikke giver noget resultat.

  16. Politiet gennemgår video fra Skive

   Efter flere henvendelser fra offentligheden, som mener at have set Emilie Meng ved Skive, ser Midt- og Vestjyllands Politi nærmere på overvågningsvideo fra Skive og omegn. Blandt andet undersøges materiale fra banegården i Skive, skriver TV Midtvest.

  17. Politiet afviser: Emilie er ikke fotograferet i Skive

   Efterforskningslederen hos Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, Marianne Roed, siger til TV 2, at det ikke er Emilie, som er på det foto, en borger i Skive sendte til Midt- og Vestjyllands Politi søndag. Den jyske politikreds drosler derfor ned i efterforskningen.

  18. Missing People finder 'nogle genstande'

   Den frivillige organisation Missing People laver en eftersøgning ved parkeringspladsen ved Korsør Station. Her finder de 'nogle genstande', der overleveres til politiet. Hvilke, vil de ikke fortælle.

  19. Eftersøgning i kolonihaver

   Politiet gennemsøger fire kolonihaveforeninger syd for togstationen i Korsør i forsøg på at finde spor i eftersøgningen.

  20. Politiet stopper efterforskning i haveforeninger

   Politiet konkluderer efter at have finkæmmet fire haveforeninger med hunde, at der ikke er nogen nye spor i sagen. Haveforeningerne lå alle i nærheden af Korsør Station, hvor Emilie Meng sidst blev set. 

  21. Dykkere leder i Korsør Nor

   Missing People står bag en omfattende eftersøgning, hvor mere end 60 frivillige dykkere leder efter Emilie Meng i det 10 kvadratkilometer store Korsør Nor. Eftersøgningen omfatter også marinehjemmeværnet, over ti både, dykkere fra Københavns Brandvæsen, frivillige med droner, frivillige til fods og i waders samt ryttere med heste.

  22. Politiet søger lys kassevogn

   Politiet efterlyser en hvid eller lys kassevogn, som vidner har set køre stærkt ved Korsør Lystskov i weekenden, hvor Emilie Meng forsvandt. Politiet kalder dog sporet for ' meget perifert'.

  23. 67-årigs hus ransaget flere gange

   Det kommer frem, at en 67-årig mands hjem på Tårnborgvej i Korsør er blevet ransaget flere gange i løbet af efterforskningen. 

   Personer i lokalmiljøet mistænker pensionisten for at holde pigen skjult i sit hjem. Og politiet undersøger, om der skulle være hold i rygterne. Ransagninger giver dog ikke noget, der får politiet til at opretholde mistanken mod manden. 

   Selv siger han, at han har "intet at skjule". 

  24. 33-årig var sigtet for drab på Emilie Meng

   En efterforskningsleder bekræfter, at en 33-årig lastbilchauffør fra Sønderjylland var anholdt og sigtet i sagen i august. 

   Det viste sig dog, at han ikke havde noget at gøre med Emilie Mengs forsvinden. 

   Politiet sigtede ham på baggrund af en henvendelse fra en borger.

  25. Ransagninger i Korsør igen

   Politiet ransager endnu engang på Tårnborgvej i Korsør. 

   En 67-årig mand bekræfter, at det endnu engang er hans adresse, der er i politiets søgelys. 

  26. Politianmeldelse mod nabo

   Den 67-årige anmelder gennem en advokat sin nabo for at ulovlig aflytning og overvågning. Politiet gentager, at Emilie Meng ikke er og ikke har været gemt på den 67-åriges bopæl.

  27. Nye lydfiler undersøgt

   Politiet afslutter undersøgelser af nye lydfiler, der har fået dem til at opsøge vejen i Korsør igen. Politiet vil ikke sige yderligere om de nye optagelser, men fastslår igen, at der ikke er tegn på, at Emilie Meng har opholdt sig på adressen, der er ransaget flere gange.

  28. Beboere kræver erstatning

   De to beboere i Korsør kræver en erstatning på 75.000 kroner hver for de i alt fem ransagninger, som politiet har foretaget i oktober i forbindelse med sagen om Emilie Meng. Det oplyser beboernes advokat i en pressemeddelelse.

  29. Mystisk lig findes i sø

   Liget bliver fundet i denne sø ved Borup på Sjælland.

   En forbipasserende finder ved 15-tiden lørdag et lig i et vandhul ved i området omkring Regnemarks Bakker tæt på byen Borup på Sjælland. Midt- og Vestsjællands Politi er massivt til stede i løbet af eftermiddagen og aftenen.

  30. Liget identificeres som Emilie Meng

   Midt- og Vestsjællands Politi oplyser på Twitter, at liget er Emilie Meng, som forsvandt 17 år gammel 10. juli.

  31. Fakkeltog i Korsør

   Tusindvis mindes Emilie Meng i Korsørs gader.

   Tusindvis af mennesker går med fakler gennem Korsørs gader til minde om den dræbte Emilie Meng.

 2. 2017

  1. Emilie Meng begraves

   Emilie Meng bliver begravet i Sankt Povls Kirke i Korsør, hvor tætte venner og familie deltager. Hun begraves af  sognepræst Anna Kluge, som også har konfirmeret hende. 

  2. Politiet efterlyser lys personbil

   Det er en bil af denne model - en lys Hundai I30, som politiet nu leder efter. Farven kan være sølv eller en anden lys nuance.

   Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi efterlyser en personbil, der kørte fra parkeringspladsen og rundt om Korsør Station omkring det tidspunkt, hvor Emilie Meng sidst blev set. Der er tale om en lys personbil, som med stor sandsynlighed er af mærket Hyundai I30, model 2011-2016, hatchback – eller en bil, der ligner den meget.

Kilde: Ritzau og TV 2