Krimi

Nyt bandeskyderi i Aarhus: To mænd ramt af skud i boligkvarter

Nattens skyderi er det seneste af flere sammenstød mellem bandegrupperinger i Aarhus i løbet af få uger.

To mænd er natten til lørdag blevet ramt af skud ud for en boligblok i Bispehaven i det vestlige Aarhus.

Begge mænd er ramt i benene og er bragt til behandling på sygehuset, men er uden for livsfare. Det oplyser Østjyllands Politi.

Mændene har tilknytning til en bandegruppering, og politiet vurderer, at skudepisoden har forbindelse til den verserende bandekonflikt, der har medført flere skudepisoder i området den seneste tid.

- Vi fortsætter den øgede indsats og patruljering i området, og vi er fortsat massivt til stede i Aarhus Vest. Nu skal den videre efterforskning afklare, hvad der præcist er sket, og hvad motivet er, siger politiinspektør Jesper Bøjgaard Madsen i en pressemeddelelse.

Politiet er nu i fuld gang med efterforskningen af sagen, men vurderer fortsat, at borgerne trygt kan færdes i området.

Flere skudepisoder på få uger

Den aktuelle konflikt skyldes, at indvandrerbanden Loyal to Familia (LTF), der har udspring fra Nørrebro i København, har valgt at udvide med en afdeling i Aarhus.

Det har medført en del uro og voldelige episoder.

Den 26. maj blev 70 formodede bandefolk anholdt i det vestlige Aarhus under en større aktion i forbindelse med flere uroligheder i området. Alle bortset fra en blev dog efterfølgende løsladt.

Den 3. juni løb to personer med stik- og slagvåben ind i en butik ved Ekkodalen i Aarhus V, angiveligt for at lede efter folk fra andre grupperinger. Den ene blev genkendt og blev sigtet for forsøg på grov vold.

Samme aften blev der affyret skud mellem grupperingerne på Bispehavevej. Efterfølgende blev to personer anholdt. Den ene blev sigtet for forsøg på manddrab, mens den anden var identisk med en af personerne fra episoden fra Ekkodalen. Han blev sigtet for forsøg på grov vold og forsøg på manddrab. 

Natten til den 5. juni blev der affyret skud på en parkeringsplads ved City Vest i Brabrand. De involverede personer var forsvundet, da politiet nåede frem, men politifolkene kunne konstatere, at to parkerede biler var blevet ramt af skud.

Natten til den 12. juni blev en 21-årig mand ramt af flere skud på Edwin Rahrs Vej i Brabrand. Han blev senere meldt uden for livsfare.

Østjyllands Politi fik anmeldelsen om nattens skudepisode klokken 1.15.