Krimi

Tre skyderier på åben gade: Nye grupper udfordrer politiet

Sammensætningen af de kriminelle grupperinger i hovedstaden ændrer sig konstant - ny visitationszone skal hjælpe.

Efter tre skyderier på åben gade opretter Københavns Politi de næste to uger en visitationszone i området Husum, Brønshøj og Bispebjerg.

Indenfor zonen kan politiet visitere personer og køretøjer, hvor det mistænkes, at der kan være gemt våben.

Natten til fredag blev der skudt på Frederiksborgvej ud for nummer 86 - og den 13. juni var der tale om to andre skyderier, henholdsvis ved Gadelandet og på Bogtrykkervej.

- Vi har fundet patronhylstre, men ikke konstateret nogen, der er kommet til skade. Det betyder dog ikke, at det ikke er sket - personer i de her miljøer ønsker ikke altid at blive fundet, siger ledende politiinspektør Allan Nyring.

Nye bandegrupperinger

Skyderierne relaterer sig ifølge politiet til en konflikt mellem grupperingen Nordvest Copenhagen og en endnu ikke oprettet gruppering med tilholdssted omkring Husum - men Københavns Politi oplyser, at den egentlige årsag til konflikten fortsat er ukendt.

- Det kan være så mange ting, det handler om. Så er det noget hash. Så er der nogen, der kan kigget forkert på en søster. Så er der én, der har kysset den forkerte kæreste. Der kan være mange forskellige forklaringer – vi kender ikke den, det handler om her, siger ledende politiinspektør Allan Nyring.

Samtidig med, at han oplyser, at hele bandebilledet i hovedstaden i øjeblikket er noget mudret.

- Det hele er lidt løst sammensat - og det er et af problemerne med banderne. Så er man i den ene bande den ene dag - og så er man i den anden den næste. Vi havde held med at fængsle nogle af de toneangivende i Nordvest Copenhagen – og de sidder stadig inde - vi ved ikke, hvordan det nye her er opstået, siger Allan Nyring.

Ingen våben på gaden

I medfør af lov om politiets virksomhed er det politidirektøren i København, der har truffet beslutning om, at politiet i en begrænset periode kan foretage stikprøvevis besigtigelse af personers legeme, undersøgelse af tøj og andre genstande samt køretøjer i det valgte område - Allan Nyring opfordrer borgere om at kontakte politiet, hvis de ser noget mistænkeligt.

- Er der en, der går mærkeligt rundt og måske har en bule under tøjet, så vil vi gerne tage ud og se, hvad det handler om. Vi vil gerne sende et signal til banderne om, at vi ikke vil acceptere det, de laver, siger Allan Nyring.

Visitationszonen er gældende fra fredag den 16. juni 2017 klokken 15.00 til fredag den 30. juni klokken 15.00 - og er tegnit ind på dette kort: