Krimi

Vidne: Bandeleder truede hjemløs, mens han sad hos politiet

En hjemløs har valgt at stå frem og fortælle, at han er blevet truet, slået og afpresset af personer fra Black Army. To tiltalte nægter sig skyldige.

Da en 38-årig hjemløs sad på politistationen i Odense og ventede på at afgive forklaring om, hvordan han 4. december blev slået i hovedet og frataget penge af to personer med tilknytning til bandegrupperingen Black Army, blev han ringet op på sin mobil.

- Nicolai siger til os, at det er Mohammad Daabas, der har ringet til ham, og at han skal trække sin forklaring, siger et kvindeligt vidne, der arbejder frivilligt som gademedarbejder i Odense.

Hun kender udmærket Mohammed Daabas, der er leder af Black Army i Odense - og telefonen kom på medhør.

Daabas nægter afpresning

- Han fik at vide, at han skulle trække sin forklaring, og at de to, der var anholdt, skulle løslades, siger vidnet.

- Han skulle nok få de penge, de havde taget, men hvis han ikke fik de to løsladt, så kom han til at betale, siger vidnet.

Men den hjemløse trak ikke sin forklaring - og i dag sidder de to unge mænd på anklagebænken i Retten i Odense tiltalt for vold, røveri og afpresning.

Mohammad Daabas selv har tidligere i en pressemeddelelse afvist, at Black Army har afpresset hjemløse.

Købte hash af Black Army-medlem

Inden den 38-årig hjemløse blev slået i hovedet af 22-årige SD, der selv siger, at han er medlem af Black Army, havde den hjemløse ringet og sagt, at han ville købe noget hash.

Det var ikke første gang, han ville købe hash af SD. De tiltalte har forklaret i Retten i Odense, at Nicolai Hansen skyldte dem 450 kroner.

Begge tiltalte nægter sig skyldige og siger, at vel fik han en lussing, men det var fordi, han var irriterende - og der var ikke tale om hverken røveri eller afpresning. De tog bare nogle penge, som Nicolai Hansen ifølge deres overbevisning skyldte dem.

Truede - ville have flere penge

En forklaring, som onsdagens første vidne i Retten i Odense bestrider:

- Jeg kunne høre på ham, at han følte sig truet. Og jeg kunne se på ham, at han følte sig truet, siger vidnet, en kvinde, der i en årrække med socialt udsatte.

Hun så, at flere personer med tilknytning til Black Army kom i en bil, og at Nicolai Hansen mødtes med dem, hvorefter de tog fat i ham og slog ham.

Hun så, at de rodede i hans lommer og tog nogle penge - og hun hørte, at de ville have 2.000 kroner mere.

- Efterfølgende har jeg fået fortalt, at de ville stikke i ham, hvis han ikke havde pengene efter to timer, siger vidnet - mens forsvarerne lægger vægt på, at det er noget, hun har fået fortalt.

Den hjemløse har selv afvist, at han skyldte penge til Black Army. De penge var betalt.

Der er afsat to retsdage til sagen, og der forventes dom onsdag eftermiddag.