Farligt hærværk fortsætter: Hjulbolte løsnet på mange biler

16x9
Arkivfoto. Hærværk med hjulbolte. Foto: TV 2

Politiet har advaret imod en tendens til, at ukendte gerningsmænd løsner boltene på bilers hjul.

Den farlige tendens, hvor hjulbolte bliver løsnet, lader til at fortsætte.

Natten til søndag kørte en 54-årig kvinde hjem fra arbejde, da hun oplevede, at hendes bil opførte sig mærkeligt. Bilen havde holdt parkeret bag Rutebilstationen i Aarhus, så hun kørte forsigtigt hjem, da hun ikke umiddelbart kunne finde årsagen.

Dagen efter kunne hendes mand konstatere, at alle hjulboltene på venstre forhjul var blevet skruet løst.

Janni Lundager, der er kommunikationsrådgiver ved Østjyllands Politi, oplyser, at det er den tredje anmeldelse om løse hjulbolte, som politikredsen har fået i løbet af den sidste uges tid.

Politiet har dog ikke nogen spor at gå videre med i sagen.

- Vi undersøger altid, om der skulle være noget videoovervågning i området, og det har ikke været tilfældet i nogen af sagerne. Så vi opfordrer folk, der her været i området og har set noget, til at give lyd. Vi hører rigtig gerne fra dem, siger Janni Lundager.

En plaget by

Det er ikke kun Aarhus, som er en plaget by. Endnu værre står det til i den sjællandske by Jyllinge lidt nord for Roskilde.

Her har Midt- og Vestsjællands Politi flere gange berettet om anmeldelser, hvor personer oplevede, at deres hjulbolte var blevet skruet løst.

I løbet af weekenden har den også her været gal igen.

Både en 76-årig og en 64-årig mand, begge fra Jyllinge, har anmeldt, at alle deres hjulbolte på deres personbiler var blevet løsnet.

Førstnævnte opdagede det først, da han havde sat sig i bilen og kørte.

Tidligere på ugen nåede en 66-årig endnu længere. Her nåede et hjul at ryge af, efter at han havde passeret byskiltet og var nået ud på landevejen. Han slap dog uden skrammer.

- Nogle betragter det som drengestreger, men vi ser på det med langt større alvor. Eksemplet med varevognen, hvor hjulet faldt af, understreger kun alvoren i den her kriminalitet. Man sætter både bilistens og andre bilisters liv og helbred i fare. Den forbrydelse er beskrevet i straffeloven, siger Martin Bjerregaard fra Midt- og Vestsjællands Politi.

Fik piskesmæld

Det kan da også nemt gå endnu værre.

Det er kun et par dage siden, at Alexander Holzendorff pludselig mistede et forhjul, mens han kørte. Sammen med sin bil havnede han i en grøftekant, fik totalskadet bilen og fik et slemt piskesmæld.

- Jeg er helt sikker på, at nogen har fjernet de bolte, siger Alexander Holzendorff.

Bilen havde han købt for bare tre måneder siden, og da var den helt nysynet. Han havde ikke skiftet hjul på den siden.

Sket flere steder på Sjælland

Det er ikke kun i området omkring Jyllinge, bilister har opdaget, at deres hjulbolte er blevet skruet løs.

Der har også været et enkelt tilfælde i Roskilde. I starten af maj var det en række biler på parkeringspladsen ved Hvalsø Station, og før det var der en lignende episode i Ringsted.

En borger fra Roskilde har í øvrigt delt et trick på Facebook, så man ikke som bilist risikerer at køre med løse hjulbolte. Se tricket her.

På kortet herunder kan du se hvor mange anmeldelser din politikreds har modtaget om løsnede eller fjernede hjulbolte.