Endnu en bilejer udsat for løsnede hjulbolte: - Jeg er rasende

Særligt i Jyllinge har de været plaget af hærværk, hvor hjulbolte skrues løs. Men nu har den farlige tendens spredt sig til flere dele af landet.

Endnu en gang er en bilejer blevet udsat for, at nogen har løsnet boltene på bilens hjul.

Denne gang gik det ud over Claus Pedersen og hans kone fra Børkop, som søndag formiddag måtte afbryde deres køretur mod Vejle.

På landevejen lagde de nemlig mærke til en rungende lyd. Og selvom Claus’ kone faktisk spurgte ham, om det kunne være hjulboltene, så var det ikke det, han havde mistanke om, var galt.

- Jeg tænkte ’Hvorfor i alverden skulle de være det?'. Vi bor i sådan en lille by, og jeg kunne slet ikke forstå, hvad de skulle være blevet løse af, siger han til TV 2.

De var dog nervøse for at køre videre i bilen, så de holdt ind hos Sydjysk Tagenterprise Aps, hvor Claus Pedersen er direktør. Her skiftede de til en af firmabilerne og fik sendt deres privatbil til mekanikeren. 

Samtlige hjulbolte var skruet løs

Men tidligt i morges viste det sig altså, at det netop var hærværktendensen med de løse hjulbolte, Claus og hans kone havde været udsat for.

- Han ringede og sagde, at han havde efterspændt samtlige hjulbolte på bilen, fordi nogen havde skruet dem løs. 

Og den besked chokerede Claus Pedersen. 

- Jeg er rasende. Jeg kan simpelthen ikke forstå, at normale mennesker kan finde på at gøre sådan noget her. Det kunne jo være gået fuldstændig galt, siger han.

Anmeldelser over hele landet

Men Claus Pedersen fra Børkop er langt fra den første, der har oplevet, at nogen har skruet hjulbolte løs på hans bil. Tidligere har bilejere i både Aarhus og Jyllinge været ramt af samme hærværk.

Faktisk har politikredsene over hele landet modtaget 41 anmeldelser om løse hjulbolte i juni måned. Værst er det gået til hos Midt- og Vestsjællands Politi, som har modtaget 16 anmeldelser.

Selvom efterforskningen endnu ikke har vist noget, så ser man på sagerne med stor alvor, fortæller kommunikationsmedarbejder hos Midt- og Vestsjællands Politi, Martin Bjerregaard.

- Nogle betragter det som drengestreger, men vi ser på det med langt større alvor.

- Man sætter både bilistens og andre bilisters liv og helbred i fare. Den forbrydelse er beskrevet i straffeloven, siger Martin Bjerregaard.

Og for en forbrydelsen som den, hvor man bliver sigtet efter straffelovens paragraf 252, er strafferammen op til otte års fængsel.

Anbefalingen fra Midt- og Vestsjællands Politi lyder, at man tjekker sin bil en ekstra gang, inden man kører af sted.

På Facebook anbefaler en borger fra Roskilde desuden, at man 'forsejler' hjulboltene med maling. Med det lille trick bliver det nemlig muligt at tjekke, om der har været skruet på dem.