Krimi

Pludselig kom et af hjulene fra bilen flyvende: - Nogen har fjernet de bolte

Politiet har advaret imod en tendens til, at ukendte gerningsmænd løsner boltene på bilers hjul. I dag var det lige ved at gå helt galt.

Alexander Holzendorff kunne godt høre, at noget var galt. Bilen rystede og lavede en underlig lyd.

Selvom han måtte køre 80 kilometer i timen på landevejen ved Hvalsø på Midtsjælland, satte han hastigheden ned til 40-50 kilometer i timen og trak helt ind til siden. Og den beslutning kan have reddet liv.

Pludselig så Alexander Holzendorff nemlig et af sine hjul komme flyvende og havde det ikke været for en hurtig undvigemanøvre, havde dækket formentlig ramt den motorcyklist, der kørte foran.

- Hvis jeg havde kørt de 80, som jeg måtte, var jeg kørt lige ind i den motorcykel. Han kunne have været død, siger Alexander Holzendorff til TV 2.

Han mistede kontrollen med bilen og kørte i en grøft.

- Chokket er forfærdeligt

Motorcyklisten og et par andre medtrafikanter kom ham til undsætning og en efterfølgende undersøgelse viste, at Alexander Holzendorff var sluppet fra episoden med et slemt piskesmæld og en endnu værre forskrækkelse.

- Chokket er forfærdeligt. Hvis jeg havde kørt i en by, kunne jeg have ramt et barn. Så ville jeg aldrig kunne have sat mig ind i en bil igen.

Og han er ikke i tvivl - nogen havde pillet ved hans hjul.

- Jeg er helt sikker på, at nogen har fjernet de bolte, siger Alexander Holzendorff.

Suzukien havde han købt for bare tre måneder siden, og da var den helt nysynet. Han har ikke skiftet hjul på den siden.

- Min onkel, der er mekaniker, mener ikke, at det kan være andet, fortæller han.

Meget alvorlig kriminalitet

Midt- og Vestsjællands Politi kan ikke bekræfte Alexander Holzendorffs navn i forbindelse med anmeldelse af episoden. Men vagtchef Boye Rasmussen fortæller, at der er kommet en anmeldelse, der passer med det tidspunkt og det forløb, Alexander Holzendorff beskriver over for TV 2.

- Vi tager det her meget alvorligt. Det er alvorlig kriminalitet, det er ikke drengestreger, siger Boye Rasmussen til TV 2.

Han fortæller, at man har undersøgt gerningsstedet og er i gang med at gøre 'alt hvad vi kan' for at finde de skyldige. Strafferammen er op til otte års fængsel for den type af forbrydelse, oplyser vagtchefen.

Politiet har tidligere advaret mod den nye tendens - en advarsel, Boye Rasmussen gentager.

- De piller ved folks liv

Kort efter uheldet var sket, lagde Alexander Holzendorff sin historie og en række billeder på Facebook. Det opslag er allerede blevet delt næsten 2.000 gange.

- Det er rigtigt godt, at folk deler det, så vi kan skabe noget opmærksomhed og få folk til at holde øje med deres hjul.

Og han har også en opsang til de skyldige:

- Dem, der gør det her, skal tænke sig om. De synes sikkert, det er sjovt, men de piller ved folks liv. Jeg var heldig den her gang, men jeg kunne have ramt en masse mennesker. Det skal stoppes, det her, understreger Alexander Holzendorff.