Krimi

Livsfarligt hærværk spreder sig: - Nogen havde skruet hjulboltene løs

Den sjællandske by Jyllinge er plaget af livsfarlig hærværk - flere borgere har fået løsnet hjulboltene på deres biler.

Politiet advarer nu mod en ny og farlig form for hærværk, der spreder sig på Sjælland. Her har flere borgere oplevet, at de har fået løsnet hjulboltene på deres biler.

Gennem de seneste uger har politiet fået adskillige anmeldelser om den her form for hærværk - og det skaber utryghed hos bilejerne.

Kristian Krabbe er en dem, som har været udsat for hærværk.

- Jeg gik ud og tog fat i hjulet, mens jeg kiggede ind på hjulboltene, og der kunne jeg se, at det rykkede sig anderledes, siger Kristian Krabbe.

Politiet får flere anmeldelser

Han er til dagligt mekanikerlærling, og er derfor sikker på, at det ikke er en fejl fra hans side.

- Det var meget tydeligt, at nogen havde skruet hjulene løs, og at det ikke bare var mig selv, der har fejlet i at skrue boltene på, siger Kristian Krabbe.

Der er sket flere af de her hærværk - politiet har modtaget 10-12 anmeldelser de seneste par måneder.

- Gerningsmanden tror måske, at det er drengestreger, men hos politiet ser vi langt mere alvorligt på det. Det er en overtrædelse af straffeloven, fordi man kan bringe andres folk og liv i fare, siger Martin Bjerregaard, der er kommunikationsmedarbejder hos Midt- og Vestsjællands Politi.

Er der ikke bare fordi folk har skiftet til sommerdæk og har glemt at efterspænde?

- Den tanke har vi også haft, men kigger vi på samme periode sidste år, kan vi konstatere, at vi ikke fik sådan nogle anmeldelser. Derfor tror vi, at det er en gerningsmand, der går rundt og løsner de her bolte.

Politiet: Følg dette råd

For Kristian Krabbe har hærværket fået ham til at ændre adfærd.

- Jeg kigger hver gang, jeg skal ud at køre bil. Jeg rykker i hjulet, og ser om boltene rykker sig. Jeg skal være sikker på, at hjulene sidder fast fremover, siger han til TV 2.

Politiet råder nu borgere i området til at lave et eftersyn på bilens hjul, inden man sætter sig ind bag rattet.